Величков: Нов президент с деветима стари членове на Изпълкома на БФС е цирк!


Величков: Нов президент с деветима стари членове на Изпълкома на БФС е цирк!
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1858 0

Членът на Изпълкома на БФС Петър Величков, който ще работи в тандем с Димитър Бербатов във футболния съюз, даде пресконференция по повод предстоящия конрес на 25 юни 2021 г. Величков поясни, че следващият конгрес на Футболния съюз ще гласува само оставките на бившия президент Борислав Михайлов и петима членове на Изпълкома, а по дневен ред избраното ръководство ще довърши мандата до февруари 2022 г. и се обяви срещу провеждането на два конгреса в такъв кратък срок.

"През октомври 2019 г., когато държавата обяви, че с това ръководство на БФС не желае да работи и когато подаде оставка президентът Михайлов, моето разбиране моето разбиране тогава беше такова, че подаваме колективна оставка с цел да бъде избрано временно ръководство, което да подготви и поведе един конгрес и ние работихме в изпълкома в такъв дух. Основната задача беше да можем да организираме такъв конгрес", заяви Величков.

"След последното заседание на изпълкома бях изключително учуден от това, кото се случи, започвайки да гледаме документите: не говорим за конгрес, който да разбере ново ръководство, а за конгрес, който да избере ръководство до 18 февруари 2022 г. - да продължи мандата на сегашното" 

"На този конгрес трябва да бъде гласувана оставката на президента и на петима членове на изпълкова независимо, че на практика изпълкомът колективно подава оставка. Петима души, както и президентът, подадохме писмена оставка, това разминаване на мен лично не ми харесва"

"Не може в дневния ред да запишем, че избираме ръководство за 7-8 месеца, след което да променим този дневен ред. Не мисля че това трябва да е дневният ред на тази общественост и на клубовете", добави членът на Изпълкома.

"Бих желал да използвам тази пресконференция да призова останалите членове да се придържаме към очакванията нафутболните хора. Да дадем път на нови хора или хора от старото ръководство, ако има желание за това."

"Всички ние от Изпълкома и оперативното ръководство на БФС трябва да създадем едни правила, така че изборът да бъде приет." 

 "Не ми се иска да произведем някакъв тип Квазимдо ново ръководство, не ми се иска да харчим два пъти по няколкостотин хиляди лева, да правим конгрес сега и през февруари"

Величков коментира и възможността Борислав Михайлов да оттегли оставката си: "Боби е сериозен човек, когато се създаде тази неприятна ситуация и той се оттегли доколкото беше възможно достойно. Не мисля че той ще тръгне да върви назад", заяви Величков.

"Какво мислите, че може да направи ръководството в такава конфигурация - нов президент с петима нови души и деветима стари. Това е цирк", завърши Петър Величков.

А ето как Венци Стефанов коментира възможно завръщане на Борислав Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички