Петър Величков: Заседанието на БФС нарушава устава


Петър Величков: Заседанието на БФС нарушава устава
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1832 0

Петър Величков, който е дясната ръка на Димитър Бербатов в президентската му кампания за БФС, коментира свикването на Изпълком на Съюза. Величков е един от членовете на Изпълкома, но след като обяви война на Борислав Михайлов, не е канен повече на заседания.

“С учудване разбирам, че днес в 10,07 ч БФС е публикувал на страницата си информация за заседание на ИК, което ще се проведе днес 19.08.21 от 15,00 ч. Свидетели сме на поредното грубо нарушаване на Устава на Федерацията.

Според Устава заседание на Изпълкома се свиква с писмена покана от президента, първия вицепрезидент или друг вицепрезидент пет работни дни преди самото заседание. Продължавам с цитат на чл.50, ал.3 от Устава на БФС “Поканата съдържа дневния ред, датата, часа и мястото за провеждането на заседанието и се изпраща по електронна поща, факс, или се връчва лично срещу подпис на всички членове на ИК най-малко 5 работни дни преди насрочения ден.“ В случая Михайлов и колегите от БФС са нарушили всичко, което може да се наруши при свикването на това заседание.

1. Към момента на свикването на това заседание Борислав Михайлов не е нито президент, нито първи вицепрезидент, нито вицепрезидент на БФС. Справка - Търговския регистър към 19.08.21

2. Аз като пълноправен член на ИК на БФС до този момент не съм получавал писмена покана по електронна поща, факс или чрез връчване срещу подпис за това заседание на изпълкома. Т.е. Не са поканени всички членове на ИК.

3. Поканите до отбрани членове на Изпълкома, не до всички са изпратени онзи ден и вчера, с което не е спазено и предизвестието от 5 работни дни. В тази връзка днешното заседание на ИК е напълно нелегитимно и е свикано в грубо нарушаване на Устава на БФС. Това за съжаление прави нелегитимни всички решения, които ще бъдат взети на него”, коментира Величков.

Ето и каква е позицията на щаба на Бербатов по въпроса има ли репресирани от БФС клубове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички