ВАР в Първа лига дебютира в плейофната фаза на този сезон


ВАР в Първа лига дебютира в плейофната фаза на този сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1297 0

Председателят на Съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков обяви кога ще бъде официално въведена системата ВАР в българското първенство. Това ще се случи вероятно в плейофната фаза на Първа лига. Системата ще се използва и по-рано у нас - през март 2021 г., но на ниво юношески отбори.

"Ние водим подготовка почти една година за въвеждане на системата, избрахме фирма, която ще заснема мачовете, избрахме екип, който ще води обучението начело с Петър Петров, подсигурихме средствата и техниката и от днес започваме с обучението на ВАР-инструкторите. От 20 октомври ще започне обучението на съдиите", обясни Стоичков след заседание.

"Обучението е един доста дълъг и сложен процес, това е нелека задача, трябва съдиите да минат през обучение през зала, след това ще има тренировки на терен и догодина, вероятно през март, ще се започне същинското заснемане на реални мачове на юношески отбори от българското първенство. Съдиите трябва да минат през 2 такива мача за обучение. Очакваме в плейофната фаза на българското първенство да въведем ВАР системата", допълни той. А кога реално ВАР дебютира в нашата страна вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички