ВАР в Първа лига дебютира в плейофната фаза на този сезон


ВАР в Първа лига дебютира в плейофната фаза на този сезон

533 0

Председателят на Съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков обяви кога ще бъде официално въведена системата ВАР в българското първенство. Това ще се случи вероятно в плейофната фаза на Първа лига. Системата ще се използва и по-рано у нас - през март 2021 г., но на ниво юношески отбори.

"Ние водим подготовка почти една година за въвеждане на системата, избрахме фирма, която ще заснема мачовете, избрахме екип, който ще води обучението начело с Петър Петров, подсигурихме средствата и техниката и от днес започваме с обучението на ВАР-инструкторите. От 20 октомври ще започне обучението на съдиите", обясни Стоичков след заседание.

"Обучението е един доста дълъг и сложен процес, това е нелека задача, трябва съдиите да минат през обучение през зала, след това ще има тренировки на терен и догодина, вероятно през март, ще се започне същинското заснемане на реални мачове на юношески отбори от българското първенство. Съдиите трябва да минат през 2 такива мача за обучение. Очакваме в плейофната фаза на българското първенство да въведем ВАР системата", допълни той. А кога реално ВАР дебютира в нашата страна вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Тибо Вион - бекът-нападател, който тренира с Хълк, игра с Погба и впечатли Порто и Дортмунд

  През 2016 година френско издание пише за бека Тибо Вион, че е претърпял много обрати в кариерата си, при това...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама