Вальо Илиев даде гръмко обещание, президентът на Спартак Варна отсече: Не продаваме мачове


Вальо Илиев даде гръмко обещание, президентът на Спартак Варна отсече: Не продаваме мачове
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2496 0

Новият старши треньор на Спартак Варна Валентин Илиев бе официално представен начело на отбора. Той ще замени Димитър Димитров - Херо, който се раздели с варненци, след като изпаднаха от елита на България.

За старт Валентин Илиев благодари за възможността, която му е дадена. Той ясно постави целите пред отбора - да се върне в Първа лига още през следващия сезон. Освен това призна, че помощниците му ще бъде Любен Любенов и Михаил Цоков, като Ангел Павлов също ще е в щаба му.

"Мечтата на един треньор е да обяви сигурни нови преди началото на подготовката, на днешна дата не мога да го направя, в напреднали преговори сме с някои футболисти. Имаме две опции за централен нападател, въпрос на преговори е. Хората, към които сме насочили, сме им дали кратко време да осмислят нашето предложение. Очакваме техните отговори.

Когато нямаш вяра, няма смисъл да правиш каквото и да било. Аз вярвам и мисля, че можем да изпълним целта. Трябва да сме всички заедно, да изградим един колектив и да вървим като едно цяло. Когато ме поканиха, бях наясно с тази ситуация. Не търся оправдания. Не се притеснявам от нищо. Готов съм да се отдам, ще работя за този клуб, както бих работил за свой собствен. Готов съм да нося всички отговорности и последствия. Вярвам в постигането на целта и трябва да извършим огромно количество труд" - допълни още Илиев.

Президентът на Спартак Варна Павлин Николов също говори на пресконференцията. Той затвърди краткосрочната цел - завръщане в елита през 2024-та година, а като дългосрочна посочи - развитие на детско-юношеската школа, както и вторият отбор да спечели промоция във Втора лига.

"Вече трета година съм част от екипа на Спартак Варна и съм основен кръводарител. Искам да се извиня на спартаклийската общественост, че не успяхме да се задържим в efbet Лига. Първите десет кръга имахме една точка, но се опитахме.

Играхме честно, никога не сме продали или купили мач и тази честност понякога изиграва лоша шега, но това ще бъде стилът на отбора. Спартак никога няма да купи или продаде мач. В последния мач бяха обещани премии на момчетата, въпреки ще двубоят бе без значение, но Спартак винаги играе за победа" - сподели още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички