Валери Божинов: Имам големи атрибути, аз ще обявя, когато обявя дали се отказвам от футбола


Валери Божинов: Имам големи атрибути, аз ще обявя, когато обявя дали се отказвам от футбола
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1773 0

Бившият нападател на Манчестър Сити, Ювентус и Левски - Валери Божинов, даде любопитно интервю по повод случващото се около себе си, своето бъдеще, както и вече миналото Световно първенство в Катар. 

Нападателят даде отговор на един от най-задаваните въпроси по свой адрес, а именно дали и кога мисли да прекрати футболната си кариера.

За курса за спортен директор, който бившият ас на "сините" все още кара

"Попивам, уча и се надявам да израстна като човек. Да мога да говоря, да коментирам и като цяло да правя добра комуникация с хората. След футбола трябва да си пример за нацията, за народа, за младото поколение. Да имат добро отношение към възрастните хора“, заяви Божинов пред "Дарик радио". 

"Мога да кажа, че за 20 години кариера, футболът ми е дал много. Играл съм в много отбори, правил съм така, че да играя добре, да вкарвам голове. Да правя така, че хората в чужбина и в България да се гордеят с мен. Сега дойде време да инвестирам в себе си", загатна той, разкривайки интересни подробности относно самия курс.

"На този етап искам да завърша курса за спортен директор. Оттам хората в Куверчано ме привикаха един ден и ми казаха, че имам потенциал да бъда треньор. Казаха ми да запиша курс за треньор. Това също го имах предвид и ще запиша треньорски курсове. Това е богатство. Ти инвестираш, но пък после виждаш нещата отстрани. Не искам да прибирзвам и да прескачам крачки. Трябва време, тренировки. Не се страхувам от нищо, имам големи атрибути и мога да поема отговорност", категоричен беше Божинов. 

На по-късен етап той загатна за много любопитни планове в близкото бъдеще, включващи участие в телевизията. По всичко личи, че става въпрос за спортно шоу, но 36-годишният състезател остави и малко на въображението.

За големите си планове за в бъдеще и кога приключва кариерата на Валери Божинов

"Телевизията ми харесва, тепърва ще разберете какво имам предвид. Скоро ще обявя един проект, имам идеи в телевизията. Искам да помогна много на българския футбол, да се върне там, където му е мястото. Имаме нужда от силни отбори – Левски, ЦСКА, Локо и Ботев. Апел към държавата да помогне на всички клубове за бази. Ако държавата не помогне да се направят стадиони и бази, няма как да стане. Ако те не помогнат на футбола и спорта, няма кой да помогне. Дай Боже да се направят нещата и хората, които са на власт да обърнат внимание на базите и стадионите, защото има нужда.

Лично не съм обявил края на кариерата си, не съм казал стоп. Искам, когато го направя, да се направи нещо запомнящо се и подобаващо като бенефис. Когато обявя, че приключвам с футболната си кариера, аз ще го обявя. Дай Боже тогава да направя бенефис. Трябва да го реша дали съм приключил. На този етап не съм се отказал. Не си търся отбор, аз съм на 36 години, но за мен има можещи и неможещи, а не млади и стари. Когато го реша и кажа край, стоп, спирам с футбола, ще направя бенефис с хора, треньори и отбори. Много са важни контактите и отношенията с бивши ръководотели, треньори и отбори“, завърши Валери Божинов. От думите му се подразбира, че Септември най-вероятно ще бъде последното приключение в богатата му футболна кариера.

Ето в какво поредно култово интервю наскоро взе участие той

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички