Валентин Михов: Михайлов спечели, защото хората помнят добрите му неща, Бербатов бе злостен


Валентин Михов: Михайлов спечели, защото хората помнят добрите му неща, Бербатов бе злостен
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

2766 0

Валентин Михов, който е бивш президент на БФС и който след последния конгрес загуби мястото си в Изпълкома, даде любопитно интервю. В него той споделя, че това са най-честните избори, които е виждал. Освен това отправи и критика към Димитър Бербатов.

"Михайлов бе избран, защото в България все още има демокрация и всеки може да си дава гласа за този, за когото мисли, че е по-добре да спечели. Това е единият отговор, а другият е, че това са 16-17 години управление, в което си направил и добри неща, сигурно и някои грешки си допуснал. Но може би добрините се помнят от някои. Докато конкурента, когато сравнявам две величини, трябва да има сравнение в управлението, в моженето, кой какво е направил. Може би тук делегатите нямаха база за сравнение, освен прекрасния футболист Бербатов и това, което направи като организация за подпомагане на доста деца – фондацията му, пък си има и негативното – отказването от националния отбор. Тук запалянковщината присъства в изборите, а всички знаем, че България обича изборите. Изборджийска нация сме. Виждаме какво става в държавата, а това е отражение и във футбола" - започна той в "Код спорт".

"Аз бях пред представителите на УЕФА и ФИФА и те постоянно слизаха долу, когато се провеждаше гласуването и следяха. Чувам, че имало хора, които не били допуснати, но не ми се вярва. Стигна се дотам, че бюлетините се показваха на хора, които са от другите кандидати. По-демократично не можеше да бъде – това е моето мнение" - продължи той, след което коментира и кампанията на Бербатов:

"Не мога да казвам, да определям и да съдя дали е бил прав в кампанията си или не, дали е била добра или не. Просто не знам каква кампания е имал, не съм следил. Следих някои интервюта, може би нещо му попречи, защото не трябваше да бъде толкова злостен. Може да се каже по много по-приличен начин, по-коректен начин. Не винаги хуленето и критиките помагат. Пак може да се критикува, не говоря, че не може да се критикува, но трябва умереност, да имаш мяра, степен в изказването.

Аз така съм се учил и продължавам да се уча. Трябва да кажеш, трябва да отговориш, но не с противопоставяне и веднага с казване на това, това, това – всичко лошо. Малко преля, отиде се в друга посока. И нещо друго – не може член на Изпълком… Когато има нещо нередно, аз трябва да го съобщя веднага, а не минавайки една-две години да вадим. Същото е и в политиката – вади се сега" - сподели Михов.

Междувременно Димитър Бербатов зададе 7 важни въпроса към БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички