В памет на Ферарио Спасов: Кръщават стадион на името на големия специалист


В памет на Ферарио Спасов: Кръщават стадион на името на големия специалист
Снимка: БГНЕС

2551 0

Вече няколко дни цяла България скърби по трагичната смърт на големия специалист Ферарио Спасов. Емблематичното за родния футбол име загуби живота си в катастрофа на пътя в събота (11 ноември), а от Ловеч са взели решение да кръстят градския си стадион с неговото име.

"Постъпило е предложение, в което жителите на град Ловеч можем да поискаме от Общинския съвет и от кмета на Община Ловеч г-н Страцимир Петков стадионът да носи името на Ферарио Спасов", написаха на официалната фенстраница на ловчанлии "Литекс - Фен Страница".

Очаква се в най-скоро време предложението да бъде внесено официално и гласувано на първото заседание на новата власт в града. Припомняме, че като футболист Феро записва цели 350 мача за Осъм Ловеч в два периода (1979-83 и 1986-93). После е старши треньор на тима, с който става шампион през 1999 година и печели купата две години по-късно. Ръководил е и Академията на Литекс.

На 11 ноември Ферарио Спасов се е сблъскал с 24-годишен и неопитен шофьор, който е карал много над позволената максимална скорост на пътя - 150 км/ч. Обвиняемият за катастрофата Начо Панталеев може да получи от 3 до 8 години затвор, каза окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Убиецът на Ферарио Спасов няма спомен за случилото се на пътя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички