В Дунав глобяват наред за фиаското на "Армията"


В Дунав глобяват наред за фиаското на "Армията"

890 0

Ръководството на Дунав (Русе) е взело решение да наложи финансови санкции на футболистите и треньорското ръководство след загубата с 0:6 от ЦСКА. Това съобщи председателят на УС на клуба д-р Симеон Симеонов.

Припомняме, че на 14 февруари лидерът в "Б" група изигра най-слабия си мач от години насам и записа загуба с 0:6 при гостуването си на водача в Югозападната "В" група ЦСКА на ст. "Българска армия" в София.

"Срамен резултат. Срещата беше контрола, но това не ни оправдава, че не показахме на какво сме способни", коментира след мача старши треньрът Веселин Великов. "Да, това е само контрола. Да, това е ЦСКА. Но това е сериозен удар срещу имиджа, който трупаме от година и половина насам. Ние сме кандидат за влизане в елита. Влагаме много това да се случи и "Дунав" Русе да се завърне сред най-добрите в България след четвърт век изгнание. Затова е недопустимо да регистрираме подобни резултати, дори и в приятелски мачове", категоричен бе д-р Симеонов.

Припомняме, че за последната година и половина отборът от Русе извървя пътя от аматьорите до убедителното завръщане в професионалния футбол и към момента е водач в класирането на "Б" група с актив от 38 точки, с 4 повече от преследвачите "Поморие" и "Локомотив" Горна Оряховица. За 17 срещи през есента "драконите" имат 11 победи, 5 равенства и само 1 загуба. Те са отбелязали 35 гола, което ги прави най-резултатният професионален отбор у нас до момента.

Шампионатът на втория ешелон се подновява на 27 февруари, когато дунавци приемат "Нефтохимик" Бургас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички