Кметът на Русе поздрави "сините феи" с цветя и премия


Кметът на Русе поздрави "сините феи" с цветя и премия
Снимка: БГНЕС

1782 0

Кметът на Русе Пламен Стоилов и неговият екип посрещнаха днес в общината шампионките по баскетбол от отбора на Дунав заедно със старши треньора Георги Божков и клубното ръководство. Момичетата бяха донесли със себе си и поредната шампионска купа – пета в историята на клуба и четвърта поредна, предаде БГНЕС.

Стоилов поздрави баскетболистките и техния треньор, като не пропусна да отбележи, че Дунав има най-красивите състезателки, които обаче са показали железен характер при спечелването на титлата. Той благодари на Георги Божков и клубното ръководство за радостта, която тимът е донесъл на целия град, и отново изрази подкрепата на общината за баскетболния отбор.

Кметът пожела на момичетата следващите им мачове вече да бъдат в новата спортна зала "Арена Русе", където да играят пред 5000 души. Специална благодарност имаше и за феновете, които винаги са шестият играч на терена.

Георги Божков на свой ред благодари за подкрепата и изрази надеждата си, че постигнатото от отбора се оценява по достойнство. Той припомни, че много са малко отборите, които имат толкова титли в актива си, особено в последните години.

Кметът връчи на председателя на УС на БК Дунав Красимир Трифонов премия за шампионската титла от 5000 лв., като половината от сумата ще бъде персонално за състезателките. Баскетболистките получиха и красиви букети цветя от общинското ръководство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички