В духа на миналия сезон: Черно море с втори пореден минимален успех в Първа лига


В духа на миналия сезон: Черно море с втори пореден минимален успех в Първа лига
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

1297 0

Отборът на Черно море успя да победи Славия с минималното 1:0 като домакин във втория кръг от новия сезон в Първа лига. В духа на миналия сезон, когато спечелиха много точки с минимални победи, "моряците" записаха втори пореден успех с резултат 1:0 и вече са с две победи от два мача.

Мачът на стадион "Тича" във Варна започна равностойно, а първата по-сериозна голова ситуация дойде в 26-ата минута, когато грешка в отбраната на Славия за малко да доведе до попадение във вратата на Светослав Вуцов, но до гол все пак не се стигна.

В следващите минути Черно море създаде още две голови ситуации пред противниковата врата, като при една от тях нападателят Матиас Курьор излезе сам срещу Вуцов, но не успя да вкара. В началото на втората част Черно море закономерно откри с гол на Курьор, излязъл сам срещу Вуцов, за да се разпише в 54-ата минута.

В следващите минути не се стигна до нищо опасно пред някоя от двете врати, като Черно море успя да контролира мача и да не позволи на опонента си да се доближи до вратата на Иван Дюлгеров в търсене на изравнителен гол.

По този начин Черно море взе победата и се изкачи до второто място във временното подреждане с шест пункта - с равен брой точки с лидера Лудогорец, който е с по-добра голова разлика. Славия пък регистрира първа загуба през сезона и остава на седмо място с 3 пункта след победата над Спартак Варна в първия кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички