ВИДЕО: Младата надежда на ЦСКА Слави Шопов: За мен е чест да играя тук


ВИДЕО: Младата надежда на ЦСКА Слави Шопов: За мен е чест да играя тук
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2237 0

Новото попълнение на ЦСКА и един от най-перспективните млади таланти на българския футбол - Станислав Шопов, сподели впечатленията си за обстановката в тима. Пред "Код спорт" полузащитникът похвали новия наставник на "червените" Саша Илич.

"Никой не ми е предлагал да взема "осмицата". Лично аз поисках този номер и съм благодарен на ръководството, че ми гласува доверие. Надявам се да го оправдая", заяви халфът.

"Номер 8 е доста тежък номер, бих казал най-тежкият номер в ЦСКА. Лично за мен е чест и отговорност да го нося. Гледал съм изпълнения на Христо Стоичков, не само с червения екип, но и с този на "Барселона".

Не бих казал, че е трудно да играеш на "Българска армия". За мен лично е удоволствие и чест да играя на този стадион пред тази велика публика.

Работата със Саша Илич е много професионална. Надявам се да продължаваме с победите. Той изисква да сме мотивирани на терена, да даваме всичко от себе си, което за мен е най-важното нещо - когато излезеш на терена, да дадеш 100% от себе си и както се казва на футболен жаргон 'да оставиш сърцето си на терена'.

Напълно възможно е да станем шампиони. Трябва да гледаме стъпка по стъпка и времето ще покаже.

Отборът на Херенвеен ме следеше от много време. Почти цял сезон ме наблюдаваха и накрая взеха решението да ме закупят. След това много бързо станаха нещата. Буквално за пет дни започнах да играя за този отбор. За първия тим на Херенвеен имам дебют срещу Валвайк. Оттам нататък играех за втория отбор, където имам над 30 мача и 11 гола.

Престоят там ми повлия много добре не само във футболен аспект, а и в живота ми, защото за първи път излизах в чужбина, бях сам. Мога да кажа, че плюсовете са много повече от минусите. Специалното там е, че се играе много бързо. Силов футбол, директен футбол, с две-три подавания трябва да стигнеш до вратата на противника. Мисля, че това е едно много добро място за младите футболисти", допълни още той.

Ето какво каза Шопов след тежкото равенство с Локо Сф

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички