В БФС имат самопризнанията на виновника за тотоскандала


В БФС имат самопризнанията на виновника за тотоскандала

1267 0

Ръководството на БФС разполага с пълни самопризнания на играча от юношеския национален отбор, който е бил свръзка с хората, опитали да манипулират мачове на отбора на европейското първенство в Унгария, пише "Тема Спорт".

По сигнал на БФС бе арестуван за 24 часа бивш футболист на Локомотив (София) и Видима-Раковски. След това стана ясно, че това е 20-годишният вратар Даниел Гяуров. Той призна, че е бил задържан и разпитван, но твърди, че е невинен и натопен.

Според БФС той е вербувал играч от юношеския национален отбор, за да бъдат уговаряни срещи.

БФС е непреклонен в намерението си да пресече уродливото явление и затова се готвят жестоки санкции. Според запознати присъдата на Играча X от отбора вече е прочетена. В централата ни разполагат с негови пълни самопризнания - писани собственоръчно и подписани от него. Това е било сторено пред експерта по почтеността към БФС Марио Костурков. А той след това ги е придвижил и до компетентните органи, започнали разследването.

За БФС случаят изглежда решен дори и без да се стигне до съд и присъда на футболиста.

"Той може да се отрече от показанията си и да си наеме адвокат, но за нас всичко е ясно", коментираха от централата. Затова още на първата сбирка на Изпълкома се очаква въпросният играч (името му все още не е обявено официално) да бъде изхвърлен от футбола за 2 години.

Треньорът на юношеския ни национален от­бор Александър Димитров обяви, че България е трябвало да губи с разгромни резултати двубоите си в Унгария. В замяна на това играчите, които се съгласят да участват в нагласяването, щели да получат суми, по-големи от 10 хиляди евро. Един от играчите, който веднага е държал да се уведоми треньора за случващото се, е защитникът на Славия Стефан Велков.

Според БФС и органите на реда действията по разследване и разширяване на кръга от лица, които имат отношение към извършваната престъпна дейност, продължават. По случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Районна прокуратура - Ботевград.

Възможно е показания да дадат Борислав Михайлов и Емил Костадинов. Президентът на БФС пътува до Унгария веднага след подадения сигнал към прокуратурата и изгледа първия двубой с Германия (0:3). С отбора бе и членът на Изпълкома Емил Костадинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички