Арда продължава да мечтае за седмото място и за Европа след успех над Локо Сф (ВИДЕО)


Арда продължава да мечтае за седмото място и за Европа след успех над Локо Сф (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2702 0

Локомотив София загуби като домакин от Арда с 1:3 в двубой от 34-ия кръг на Първа лига. Кърджалии излязоха напред в резултат с два гола  по един на Алекс Петков в 6' и Светослав Ковачев в 37'. Диас върна едно попадение за "железничарите" в 56', но Ндиайе реши всичко с трети гол в 89'.

Локомотив вече доиграва сезон, след като вече няма шанс за седмото място. Арда пък ще е в битка със Славия за седмото място, но това минаваше през задължителни три точки в днешния двубой. След днешния сблъсъл тимът от Кърджали събра 52 точки и се доближи само на 2 от седмия Славия. "Белите" играят по-късно днес с Ботев Пловдив.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Арда бе малко по-активният отбор в началните минути, като това даде резултат още в 6-ата минута. Иван Тилев центрира от пряк свободен удар към наказателното поле, където Алекс Петков бе най-съобразителен и с глава се разписа за 0:1.

Малко след това "железничарите" опитаха да върнат попадението, но не съумяха да сътворят опасности. В 29'  Красимир Милошев комбинира с Дейвид Мабелбана, който стреля над 30 метра, но топката мина над вратата на Анатолий Господинов.

Малко след това Преслав Боруков напредна с топка в крака и навлезе в наказателното поле и стреля, но Бабукар Гайе успя да спаси. В 37' отново Преслав Боруков се възползва от празно пространство, след което успя да се измъкне от своя пазач и отклони към Светослав Ковачев. Той не остави никакъв шанс на Гайе и направи 2:0 за Арда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първата опасност за втората част стана факт в 53', когато Франса стреля извън наказателното поле, но Господинов не срещна никакви затруднения. Само три минути след това "железничарите" върнаха едно попадение. След изпълнение на корнер Вутов центрира, където Алан Диаш с глава се разписа за 1:2.

В 64' можеше да се стигне и до равенство, но ударът с глава на Диаш този път не бе точен. В 69' Боруков не успя да е възползва максимално от подаване на Ковачев, като прати топката над вратата.

След това последваха сравнително спокойни минути на терена, като в 89' кърджалии успяха да сложат край на интригата. Благодарение на контраатака  Ндиайе бе изведен сам срещу вратаря, а нападателят, който се появи преди секунди на терена, не сбърка за 1:3. Малко преди това удари на Станислав Иванов и Иван Коконов бяха също близо до попадение.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Локомотив София: 1. Бабукар Гайе 33. Алан Карлос Де Паула Диас Фильо 4. Мики  Орачев 12. Бруно  Франко 44. Божидар Кацаров 5. Дейвид Малембана 26. Красимир Милошев 89. Матеус Дуарте Роча 39. Антонио Вутов 70. Димо Бакалов 11. Карлос Енрике

Арда: 1 Анатолий Господинов 2. Джуниет Али  3. Умар Сако 8. Милен  Желев 9. Преслав Боруков 10. Светослав Ковачев 21. Радослав  Цонев 24. Алекс Петков  33. Иван Тилев 77. Илия Юруков 99. Станислав Иванов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Локомотив изигра добър сезон, в който стигна до полуфиналите в турнира за Купата на България, но отпаднаха по драматичен начин от ЦСКА 1948 след продължения в реванша в Бистрица.

Старши треньорът на "железничарите" Станислав Генчев няма да може да разчита в днешната среща единствено на наказания Селсо Рапосо. Александър Тунчев остава без наказания за две срещи Абубакар Тунгара, както и без контузените Жуниор Палмарес и Шахредин Букхолда.

Славия има преднина от 5 точки пред Арда, който все още има шанс за 7-мото място след обрат над пловдивчани с 2:1 у дома в последния кръг. Кърджалийци нямат загуба в седем поредни срещи в първенството. В първата среща след разделянето на първенството Арда победи Локо София с 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички