Ултиматум оставя Любо Пенев начело на България


Ултиматум оставя Любо Пенев начело на България

7565 0

Членовете на Изпълкома към БФС ще поставят две условия към селекционера Любослав Пенев на предстоящото в края на месеца заседание, пише "Тема Спорт". 0т тях до голяма степен ще зависи дали Любо ще продължи работата начело на националния отбор.

След загубите от Хърватия (0:1) и Норвегия (1:2) някои от ръководните фигури вдигнаха мерника на Пенев. Инициатор на едното условие е вицепрезидентът на централата Йордан Лечков. Той ще поиска от Ел Голеадор да обещае пред Изпълкома, че ще класира България на Евро 2016.

Очаква се ръководното тяло на БФС да се събере в края на месеца, за което Борислав Михайлов вече анонсира. До края на годината националите имат само още един мач - срещу Малта у дома на 16 ноември (неделя). До седмица трябва да стане ясно дали двубоят ще е пред празни трибуни заради изстъпленията на феновете на срещата с Хърватия.

Другото условие ще е по-скоро пожелателно, отколкото задължително. Любослав Пенев ще трябва да започне подмладяване на отбора. Идеята е играчите над 30 години да бъдат сведени до минимум.

Според запознати от централата вече имат три варианта за заместник на Любо. Сред спряганите имена са тези на Красимир Балъков, Стойчо Стоев и чужденец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички