"Ужасно обидно да ме сравнят с БФС": Илиана Раева се сопна, но нападна повече журналист, отколкото Лечков


"Ужасно обидно да ме сравнят с БФС": Илиана Раева се сопна, но нападна повече журналист, отколкото Лечков
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

12440 0

Половинката на мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков - Илиана Раева, реагира след интервюто на Йордан Лечков. В него той сравни Българския футболен съюз с Българската федерация по художествена гимнастика.

Както е отлично ясно, Раева е председателят ѝ. Вицепрезидентът на централата опитваше да оправдава неуспехите във футбола, които продължават вече близо две десетилетия, като сподели, че и в други спортове го има това.

Илиана Раева отговори на Йордан Лечков... но не съвсем

Изказването му бе странно, имайки предвид огромните успехи на художествената ни гимнастика под управлението на Раева - включително и олимпийско злато на ансамбъла от последните Игри. Очаквано, последва реакция от Раева.

Тя обаче на няколко пъти спомена, че явно "Данчо Лечков се е объркал". Тя се изказа по-обвинително към Томислав Русев от "Дарик радио", който проведе интервюто. Според нея той е виновен, че не е поправил Лечков, който след корекцията е щял да се усети, че се е объркал и да се поправи.

Ето какво написа в личния си профил във Facebook (без редакторска намеса):

"Възмутени журналисти и хора свързани с художествената гимнастика коментират думите на Данчо Лечков, които е казал за спорта, който ръководя.

Обадих му се да го попитам наистина ли е казал това, което Krisi Ivanova е написала. Данчо отрече. След това видях този откъс качен във фейсбук, който публикувам. Казал го е…

В разговора ни Данчо ми каза, че ако трябва публично ще се извини за художествената гимнастика. Няма нужда. Аз вярвам, че Данчо се объркал. Наистина му вярвам! Знам, че се е объркал и е искал друго да каже. Просто е твърде неуместно обаче да сравняваш точно в този момент футбола с другите спортове.

Друг е въпросът, че човек трябва да е по-внимателен, когато говори за факти. А още по-друг е въпросът, как водещият си мълчи и изобщо ни дума, ни стон за неточните факти. Не само за художествената гимнастика, ами и за борбата. Може би ако Томислав го беше апострофирал, Данчо щеше да уточни, че се е объркал.

А лекичко само, на прима виста, ще припомня от времето, от което ръководя спорта ни (11 години), какви успехи имаме:

- олимпийска титла,

- бронзов олимпийски медал

- две абсолютни световни титли,

- световни и европейски златни медали,

- световна отборна титла за жени и девойки,

- европейска абсолютна титла на Боряна Калейн,

- над 15 спечелени световни купи…

Аз помня Данчо футболиста, с незабравимия гол срещу Германия в САЩ’94 и винаги ще го обичам. Сигурна съм, че грешката му е неволна.

Но в същото време, за мен няма по-ужасно и обидно нещо от това да сравнят БФХГ със сегашния БФС…" - гласи съобщението. Вижте какво точно каза Йордан Лечков по адрес на БФС и художествената ни гимнастика, въвличайки Илиана Раева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички