Удар: Само 4 лиги в света са по-скучни от българската Първа лига


Удар: Само 4 лиги в света са по-скучни от българската Първа лига
Снимка: Mihaela Aroyo / LAP.bg

11548 0

Българската Първа лига е сред петте най-скучни първенства не на Балканите, не в Европа, а в целия свят. Това показва изследване на Футболната обсерватория CIES, която разгледа в кои шампионати се откриват най-много голови положения средно на мач и къде се вкарват най-много попадения.

Родното първенство заема 70-ото място от 74 лиги, включени в изследването. След нас са само втора дивизия на Аржентина, лигата на Мароко, тази на Уругвай и шампионатът на ЮАР!

На върха в класацията е германската Първа Бундеслига с 12,96 голови възможности на двубой и средно 3,04 гола. На второ място е втора дивизия на Нидерландия с 12,67 положения и 3,05 попадения средно на среща. Топ 3 затваря норвежкият шампионат с показатели съответно 12,41 и 3,18.

Специализираният сайт за футболна статистика поставя на четвърто място в класацията лигата на Катар (12,21 и 3,04), а пета е А-лигата на Австралия с 12,15 положения за гол средно на мач и 3,04 средно отбелязани попадения. А как Любо Пенев избухна срещу ВАР четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички