Тъжна вест: Почина 67-годишната легенда на Черно море Светозар Светозаров Георгиев - Бебо


Тъжна вест: Почина 67-годишната легенда на Черно море Светозар Светозаров Георгиев - Бебо
Снимка: Pixabay

5222 0

Бившият футболист на Черно море - Светозар Светозаров Георгиев - Бебо, е починал на 67-годишна възраст. Тъжната вест беше съобщена от сайта на "моряците"!

От клуба припомниха част от успехите на Светозар Георгиев. Той е продукт на школата и е изиграл цели 237 мача в "А" и 30 в "Б" група за "зелено-белите", отбелязвайки съответно 9 и 5 гола, с които влиза в челната десетка по участия във вечната ранглиста на Черно море.

Бебо е един от любимците на публиката във Варна в края на 70-те и първата половина на 80-те години. Започнал е в отбора като крило, а по-късно е върнат на левия бек. Той е част от тима на "моряците", който завърши на четвърто място в групата на майсторите през 1981 година. Постижението е второто най-добро за клуба в "А" група.

От Черно море припомнят още, че в последните години бившият им футболист е живеел във вилата си на Кабакум, където е починал на 16 май 2022 година.

SPORTLIVE изказва своите искрени съболезнования на близките на Светозар Георгиев!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички