Трифон Попов: Не може да се подиграват така с Литекс


Трифон Попов: Не може да се подиграват така с Литекс

2436 0

Президентът на Литекс Трифон Попов определи като "подигравка" решението на Дисциплинарната комисия към БФС да изхвърли Литекс от "А" група. Както е известно, "оранжевите" бяха извадени от елита заради решението на клубното ръководство да прекрати двубоя с "Левски" в шампионата - действие, строго забранено от страна на законите в българския футбол.

Попов обаче е категоричен, че това решение ощетява сериозно клубната история.

"По-детайлно това е решение на Дисциплинарната комисия. Има и Апелативна, ние ще си търсим правата до край. Това е едно несправедливо решение. Не може с толкова национали и предвид нашата история да ни се подиграват по този начин", заяви президентът на Литекс пред "Диема спорт". 

"Няма никакъв проблем, поемам си вината за изваждането на отбора. Емоционално беше решението. Не може да се продължава така, това е решението, което носи своите последствия. Специално в този мач съдийските грешки бяха страшно много и все в наш ущърб. Да не говорим, че цялото първенство е така". 

Попов е категоричен, че срещу клуба съществува тенденциозност и сподели, че Литекс ще обжалва, ако се наложи, дори пред ФИФА.

„Смятам, че има тенденция срещу Литекс. Кой я създава - не знам. Не може така с лека ръка да се затрие един клуб. Това са специалисти, човешки съдби, национали. Така се пречи на развитието на българския футбол. Освен мъжките национали имаме и младежки, и юношески. Чакаме да излязат следващите решения. Има си Изпълком, ФИФА, УЕФА и така нататък", завърши Попов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички