Гочето пред Sportlive за Литекс: Крайно решение, вадят на умряло куче нож


Гочето пред Sportlive за Литекс: Крайно решение, вадят на умряло куче нож

1844 0

Българският футболен специалист Георги Василев-Гочето е на мнение, че Дисциплинарната комисия към БФС е санкционирала твърде строго Литекс, изхвърляйки клуба от "А" група. Според треньора, с действията си от футболната централа се опитват да покажат, че са стриктни и спазват правилниците, но според него загубата за българския футбол е голяма.

"Изваждането на Литекс от "А" група е неприятно и трагично. Не обсъждам правилници, не съм запознат, макар че ние рядко се придържаме към тях. Това е удар за един център, който създава от години представата за българския футбол. Не знам след това хората, които влагат средства и усилия там, дали ще продължат. Мисля, че наказанието е прекалено тежко за футбола в България и това се прави, за да се пъчат гърди и да се покаже колко сме стриктни. Напразно - Европа отдавна ни е оценила", коментира Гочето пред Sportlive.bg.

"Имам чувството, че всичко това е един вид... на умряло куче нож вадят. Имам предвид, че Ловеч е малък град, няма никой зад гърба си. Защо да не покажат мускули", допълва специалистът.

Запитан дали ловчанлии са били ощетени в мача на "Герена" и имат ли основание за изваждането на отбора от терена, Василев коментира:

"Не оправдавам постъпката им. Мисля, че не трябваше да го допускат, трябваше да не позволяват на емоциите да взимат връх над разума. Малко съм изненадан от това крайно решение. За такова решение трябва да се преценят много неща, а от Дисциплинарната комисия нямаха много време, за да го направят", продължава той.

Относно последиците от изхвърлянето на Литекс, Василев заяви: "Те са много ясни: И без това не бъкаме от футболни центрове, където се влагат пари. Те показаха, че при нашата беднотия се прави нещо с перспективи за българския футбол. Знаете, че оттам излизаха много национални състезатели, имат работеща школа. Едно емоционално решение на един човек доведе до отписването на цяла организация, оставила трайна следа във футбола ни", завърши Георги Василев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички