Три са вариантите за насрочения за днес, но отменен конгрес на БФС


Три са вариантите за насрочения за днес, но отменен конгрес на БФС
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1707 0

В днешния ден трябва да се проведе нов изборен конгрес на БФС. Поне това очаква кандидатът за поста Димитър Бербатов, но според екипа на настоящия ръководител на централата събитието няма да се състои, защото е отменено.

Конгрес бе насрочен за 18 март от 10:30 часа в зала 3 на НДК, но в началото на този месец Изпълнителният комитет на БФС обяви, че отменя конгреса заради съдебните спорове около предишното общо събрание, което се проведе на 12 октомври миналата година. По-рано тази седмица Бербатов заяви, че президентът на БФС Борислав Михайлов и Изпълкомът планират да проведат таен конгрес само с приближените си клубове и поради това са наели зала 3, но от централата категорично отричат това.

Бербатов призова клубовете, които са излъчили делегати за конгреса, да дойдат в НДК в петък, като самият той и екипът му също ще бъдат там. Отделно от това феновете на ЦСКА организират протест срещу настоящото ръководство на БФС в 10:00 часа пред НДК, като призоваха и привържениците на другите клубове в България да ги подкрепят.

Засега става напълно неясно какво ще се случи в поредния епизод на битката между Бербатов и Михайлов, като вариантите са три:

1) Изобщо да не се проведе конгрес на БФС;

2) Ръководството на БФС да проведе таен конгрес без участието на клубовете, подкрепящи Бербатов;

3) Бербатов да проведе конгрес с клубовете, които го подкрепят, без участието на ръководството на централата и другите клубове. Ето какво гласи последното засега изявление на Бербатов по темата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички