Треньорът на Пирин каза разликата между Първа лига и украинския шампионат


Треньорът на Пирин каза разликата между Първа лига и украинския шампионат
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho / LAP.bg

781 0

Треньорът на Пирин Благоевград - Александър Бабич, сподели мнението си за българската Първа лига. Той отговори на въпрос по какво се отличава тя от украинското първенство.

При какви условия работи?

"На сто процента работя при добри условия. Те се различават от предишните, защото Пирин е в Първа лига, а това е висша дивизия на България. Това е клуб с име. Когато разговарях с президента и генералния директор, те казаха, че тук има някакво пиринско ДНК, пирински дух.

Бабич каза и разликата между българската и украинската лига

Смятам, че Пирин е като Карпати Лвов в Украйна. Тук е подобен регион, подобен отборен дух, планински пейзаж. Условията са много по-добри във всичко - инфраструктура, футболисти. Това определено е крачка напред", коментира Бабич за sport.nv.ua.

Разликата между украинското и българското първенство

"Има разлики между българския и украинския шампионат. Първо, в Украйна е по-тактически и силов футбол. А в България е по-открит и атакуващ. Въпреки че в план тактика украинското първенство е по-интересно.

Тук има малко мачове, които завършват 0:0. Има много талантливи футболисти, идват немалко чужденци. Тук е такъв футбол, който се харесва на феновете", посочи украинецът. А ето какво каза игралият в Левски Роналдо за Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички