С огромен брой пропуски и страхотни вратари: Славия и Пирин поделиха точките (ВИДЕО)


С огромен брой пропуски и страхотни вратари: Славия и Пирин поделиха точките (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

587 0

Славия и Пирин не успяха да излъчат победител в мача помежду си, завършвайки при резултат 0:0 на стадион "Александър Шаламанов. Двата тима премериха сили в среща от междинния 27-и кръг на Първа лига.

Въпреки че победата можеше да отиде при всеки от двата отбора, значителен превес в силите имаха домакините. Те превъзхождаха опонента си във всеки компонент - 65% на 35% притежание на топката, 18 на 8 голови положения, 6 на 4 точни изстрели.

Въпреки това, точките бяха поделени. Поради тази причина столичани остават 11-ти в класирането с актив от 30 пункта. "Орлетата" от своя страна заемат 13-тата позиция с 4 т. по-малко.

Славия и Пирин се скъсаха да пропускат и завършиха наравно  

Как се разви двубоят?

Мачът стартира равностойно с набези и към двете врати. Първата по-опасна възможност обаче дойде в полза на Славия, само скунди след началото на мача. Иван Минчев центрира от пряк свободен удар. Топката бе добра, но мина на сантиметри от двама негови съотборници, които не успяха да я засекат.

Мигновено след това гостите потърсиха отговор и го намериха. Светослав Вуцов допусна група грешка в опита си да задържи коженото "кълбо" в рамките на терена. Юго Комано отне и току преди да се разпише бе спрян от Велко Йеленкович.

Емоциите на терена стихнаха, но за кратко. Владимир Николов се озова с топка в крака в противниковата пеналтерия. От удобна позиция той стреля силно, но Ковальов плонжира и спаси по красив начин.

В 34-тата минута благоевградчани пропуснаха нова златна възможност. Андрей Йорданов получи шанс да стреля и го направи много добре отляво по диагонал. Светослав Вуцов обаче блесна със страхотна намеса. На полувремето двата тима се разделиха при отправени 8 точни удари.

Славия започна по-убедително вторите 45 минути. В 55-ата Ивайло Марков отигра добре с глава центрирана топка, но нацели десния страничен стълб.

Само минута по-късно Емил Стоев също тества мерника си, но Ковальов отново бе безпощаден. Последва центриране на Минчев към Николов, който обаче не успя да отиграе по най-подходящия начин.

Десет минути преди края на редовните 90 Славия можеше да поведе в резултата. "Белите" изпълниха заучено пряк свободен удар в близост до наказателното поле на Пирин. Галин Иванов прескочи топката, за да стреля Минчев. Противников бранител обаче съумя да изчисти с глава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички