Треньор на 2021-ва: Ако се гласуваше по успехи, Лудогорец трябваше да спечели всичко


Треньор на 2021-ва: Ако се гласуваше по успехи, Лудогорец трябваше да спечели всичко
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

2578 0

Треньорът на Черно море Илиан Илиев направи малко изненадващ коментар на избирането си за "Треньор на годината" за 2021-ва. Той посочи, че ако в анкетата се гласува според постиженията през годината, неговата награда щеше да отиде у наставника на Лудогорец Валдас Дамбраускас, а всички други награди - у играчите на "орлите".

"Не знам критериите, по които се правят тези класации, ако е за успехи, трябваше треньор на годината да е този на Разград. Той като е чужденец, се търсят други. Всички останали, които бяхме там, не знам някой да е спечелил нещо през годината. Треньорите вече се избираха по някакви други фактори - как играе отборът или по симпатии на даден журналист към даден отбор или треньор", заяви Илиев пред БНТ.

"Ако се избират по постижения, футболистите на Лудогорец са не с едни гърди пред другите, а даже с повече. Това са класации, в които клубните пристрастия - сини, червени, дори зелени, малко влияят. Преди години да си в десятката беше голяма чест, а първите 5 всички бяха достойни да спечелят. Докато сега се чудим кого да изберем. Малко се обезцени тази награда, но ние сме хората, които трябва да променим това нещо", каза още треньорът на "моряците". Ето как Кирил Десподов прие награждаването си за "Футболист на годината".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички