Тодор Янчев посочи кое е най-важното нещо, което иска играчите на ЦСКА 1948 да наследят от него


Тодор Янчев посочи кое е най-важното нещо, което иска играчите на ЦСКА 1948 да наследят от него
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

946 0

Наставникът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори пред клубната телевизия, където си припомни времената като футболист на ЦСКА. Той си пожела да предаде духа, който е носил тогава и непримиримостта на сегашните играчи.

Янчев иска да види дух на непримиримост в играчите на ЦСКА 1948

"Бих искал да предам този дух на непримиримост в нашите футболисти. В смисъл това е най-важното да бъдат непримирими от първата до последната минута. Винаги съм се борил до последния съдийски сигнал. Искам да я виждам непримиримостта в нашите състезатели", заяви Янчев, като даде Ивайло Чочев като един от играчите, в които вижда тези качества.

"Имаме доста играчи, даже Чочев, който има повече голове от половината нападатели в efbet Лига. Това е много важно за един дефанзивен халф да вкарва толкова много голове. Наистина имаме качествени играчи, които искам да поемат диригентската палка".

"Много е важно духът в съблекалнята да бъде на едно високо ниво, да има едно взаимно уважение между тях въпреки конкуренцията, която имат по постове. Всички сме качени на един кораб и се движим заедно. Никой не скача извън борда, това са важни неща за един отбор, когато искаме да постигаме високи цели“, каза още треньорът на ЦСКА 1948.

Спомени от активната състезателна кариера на Тодор Янчев

„ЦСКА за мен е най-приятното нещо в моята футболна кариера като състезател. В клуба ми минаха най-успешните и най-паметните години като футболист. След това като помощник-треньор. Едно дълго развитие имах и възможността да играя дълги години в любимия отбор. Определено ЦСКА е начин на живот. Попаднеш ли в такава обстановка и ако си възпитан в човешките добродетели, неминуемо е", сподели Янчев.

Той допълни, че 30-ата титла, която я е вдигнал като капитан е незабравима. "Може би сега бих се израдвал по по-различен начин. Бих я задържал повече над главата си. Тогава я вдигнах, държах я, но я предадох на Йешич, лека му пръст".

"В Рапид Виена, когато вкарах един от головете насред Виена, когато успяхме да ги победим два на един. Имаше пробив отдясно. Върна се топката към Мишел Платини. Той ми я даде и аз от границата на наказателното поле с нисък плътен удар открих резултата. Така се зарадвах и после те изравниха. Маркиньос тогава вкара втория гол и ги победихме. Победата ни над Шахтьор Донецк. „Армията“ тогава беше пълна 3:0 ги бихме. Това са много приятни моменти, които ме връщат назад".

В неделя, 12 март, ЦСКА 1948 приема ЦСКА, като все още има спорове къде да се проведе двубоят. Последните, които се изказаха по въпроса, бяха от МВР и дори обявиха насрочен  брифинг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички