Съдът реши: Конгрес на БФС ще има! Ще се проведе през март тази година


Съдът реши: Конгрес на БФС ще има! Ще се проведе през март тази година
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

379 0

Софийският градски съд играе ключова роля за евентуалното провеждане на Извънреден конгрес на Българския футболен съюз в началото на пролетта.

Какво се случи?

Преди дни Търговският регистър отказа да впише решението на Изпълкома на БФС, взето на 6-и декември миналата година. То гласеше организиране на конгреса през март 2024-а година. Това решение беше оспорено от Борислав Михайлов, който, въпреки че подаде оставка като президент на БФС, внесе жалба в Софийския градски съд.

Той от своя страна разгледа случая и реши да отмени отказа на Търговския регистър. Така една от пречките пред провеждането на избори падна, а вече дори има и ясна дата за тях.

Ето какво гласи съобщението на съда:

"Отменя по жалба на БФС отказ на длъжностно лице при Агенцията по вписвания, постановен по заявление за обяввяване на акт по партидата на сдружението – покана за свикване на общо събрание (конгрес) на членове на БФС. Указва на Агенцията по вписвания да обяви партидата на БФС покана за свикване на конгрес, който да се проведе на 15.03.2024 година".

Какво предстои?

Така, на този етап, 15-и март тази година може да се яви ключова дата за бъдещето на българския футбол. Въпреки това, решението подлежи на обжалване. Към момента не е ясно дали Търговският регистър ще се възползва от това си право, но и няма много време за размисъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички