Съдийската комисия призна за огромна грешка на съдия и...пак му даде наряд


Съдийската комисия призна за огромна грешка на съдия и...пак му даде наряд
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3128 0

Съдийската комисия към Българския футболен съюз е излязла с признание, че жалбата от страна на Септември от съдийството в мача срещу Спартак Варна не е неоснователна.

Това споделя самият клуб, разкривайки и грешката, за която от комисията са съгласни, че главният съдия Васимир Ел Хатиб е допуснал. Тя се състои в неотсъдена дузпа за игра с ръка на противников футболист.

Въпреки това, от СК към БФС поставят висока оценка на арбитъра. В отговора си обещават, че на рефера ще бъде наложена санкция, свързана с бъдещи негови назначения. Такава обаче не е явна, след като на Ел Хатиб е поверен мач от елита само след няколко дни.

Публикуваме съобщението на Септември без редакторска намеса:

"На вниманието на Съдийската комисия към БФС

Уважаеми господа,

На 02.05.2023г. получихме отговор от Вас относно жалбата, която ПФК Септември София входира по повод скандалното съдийство на Васимир Ел Хатиб в двубоя между отборите на ПФК Септември София и ПФК Спартак Варна! Очаквано нашите искания не бяха уважени, а подминати с обичайните заучени фрази, които единствено показват, че СК към БФС не поема отговорност за провалите на своите кадри!

Прилагаме цитат:

"След задълбочен анализ на въпросната среща, СК на БФС установи, че съдията ръководи двубоя на добро ниво, но за съжаление в 60-тата минута той пропусна да отсъди наказателен удар за наказуема игра с ръка. След подобна грешка, СК на БФС ще приложи обичайните последствия за съдията, рефлектиращи върху бъдещите му назначения!"

ПФК Септември София изпрати в отговор към Вас по имейл, констатацията си, че не уважавате нито едно от нашите искания, но Ви молим ПОНЕ да бъдем информирани официално за наказанието на Васимир Ел Хатиб! Отговор не получихме, но за сметка на това ни отговорихте чрез нарядите за 30-ти кръг на Efbet лига, където отново се появява името на Васимир Ел Хатиб като четвърти съдия на срещата между отборите на ПФК ЦСКА 1948 София и ПФК Славия София!

Уважаеми господа,

Вашите действия са срамно петно върху българският футбол! Върху клубовете, които се борим за бъдещето на българските деца и ги учим какво е справедливост и как да носят последствията от своите действия! Много ни се искаше да вярваме, че ще постъпите правилно, както не ни се вярваше в твърденията, че Васимир Ел Хатиб е изпратен във Варна с една единствена цел да подкрепи домакините в битката им за оцеляване! Е, видяхме, че няма да постъпите правилно, защото за подобно нещо се иска смелост, също както видяхме, че наистина бе изпратен там и изпълни целта си - ощети сериозно ПФК Септември София, а Вие го "потупахте по рамото за похвала", като на 02.05.2023г. ни информирахте, че е наказан, а на 03.05.2023г. го сложихте в нарядите за уикенда!

Благодарим Ви за примерите за поощрение! Сигурни сме във Вашата честна преценка", пишат от клуба в социалните мрежи.

Какви са съдийските наряди за 30-ия кръг в Първа лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички