Стоичков с тъга: Не знам защо отблъснахме хората от футбола, дано се върнат някой ден!


Стоичков с тъга: Не знам защо отблъснахме хората от футбола, дано се върнат някой ден!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2096 0

"Не знам защо отблъснахме публиката от футбола у нас". Това заяви с болка родната футболна легенда Христо Стоичков, който даде старт на детски футболен турнир в Бургас.

"Дано някой ден се върне тази обич на терена. Виждате само преди няколко дни имаше финал за Купата на България. Днес в Бургас има повече хора, отколкото на мача. Това е голямата разлика.

Болно е, че отблъснахме хората от стадионите! Няма я тази обич, няма я тръпката, която я имаше по наше време или малко след нас. Да има по 30 000-40 000 на стадиона", каза още Камата пред медиите.

Турнирът беше за деца, родени до 2014 година, и се проведе в центъра на Бургас. Талантите изиграха общо 4 мача.

Стотици фенове чакаха търпеливо в дъжда, за да си вземат автограф от бившата звезда на ЦСКА и Барселона. Бургас беше част от националното турне на Модерния ляв в представянето на книгата му „Христо Стоичков. Историята". Първите 500 фена получиха книгата като подарък.

"Никога да не се отказват от трудното, защото това е най-лесно. Да си кажеш: "Ами не става, ще започна друг спорт. Аз не се отказах от моите мечти!". Това пожела легендата на децата. А ето кога Стоичков е можел да премине в сръбски гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички