"Още една "Златна топка" за България" - Стоичков със специален поздрав към Георги Господинов


"Още една "Златна топка" за България" - Стоичков със специален поздрав към Георги Господинов
Снимка: Getty Images

1588 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков поздрави писателя Георги Господинов за наградата и огромно отличие, което получи.  Романът му "Времеубежище" получи международната награда за литература "Букър". Книгата е преведена на английски от Анджела Родел, като стигна до краткия списък от 6 номинации за това престижно отличие.

Исторически момент за България

"Още една "Златна топка" за България! Исторически момент - Георги Господинов заедно с преводачката Анджела Родел получиха най-престижната международна награда за литература! Неговият роман "Времеубежище" им донесе "Букър"! Благодарности от името на всички българи! Честит двоен празник!", написа Стоичков в социалните мрежи.

Романът "Времеубежище" се превърна в първата българска книга, удостоена с едно от най-престижните литературни отличия в света. Въпреки опасенията, че е издадена в безвремието на локдауна по време на Ковди, книгата се превръща в литературен феномен и читатели от цял свят заживяват със сцени от българското минало. Романът е отличен с една от най-големите европейски награди за литература - Премио Стрега Еуропео. Нейни носители са Салман Рушди, Маргарет Атууд и Джулиан Барнс.

А наскоро Стоичков си припомни как започна неговата приказка с Барселона и какви спомени има.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички