ЦСКА-София и ЦСКА 1948 честитиха рождения ден на Христо Стоичков


ЦСКА-София и ЦСКА 1948 честитиха рождения ден на Христо Стоичков

1615 0

Отборите на ЦСКА-София и ЦСКА 1948 не пропуснаха да честитят 55-ия рожден ден на легендата на ЦСКА Христо Стоичков. Двата елитни тима отправиха пожелания към Камата, който днес празнува рожден ден. ЦСКА-София поздрави Камата на официалния си сайт и в социалните мрежи, докато от ЦСКА-1948 сториха това само във Фейсбук.

Ето какво написаха от ЦСКА-София:

Армейци,

днес легендарният Христо Стоичков празнува своя 55-и рожден ден.

Стоичков е трикратен шампион на България, четирикратен носител на Купата на България и носител на първата в историята Суперкупа на страната.

С ЦСКА той играе и на полуфинал за КНК през 1989 година, когато става голмайстор на турнира с 11 попадения. Печели и приза "Златната обувка" за голмайстор на Европа.

През 1990 година Христо Стоичков е трансфериран в Барселона за рекордните в онзи период 4 милиона долара. С екипа на каталунския гранд той се превръща в част от знаменития "дрийм тим" на Йохан Кройф, който доминира в Испания и по европейските терени през 90-те години.

Стоичков е в основата и на незабравимото американско лято през 1994 година и благодарение на неговите голове България стига до четвъртото място в света. Той е и голмайстор на Световното първенство с шест попадения.

Силните му изяви в Барселона и с националния екип му носят първата и единствена досега за български футболист "Златна топка" на "Франс футбол".

За националния отбор на България той има изиграни 87 мача, в които бележи 37 гола. Участник е на два Мондиала и на Европейското първенство през 1996 година, а след края на състезатената си кариера е национален селекционер в периода 2004 - 2007 година.

От лятото на 2016 година Христо Стоичков е акционер в клуба ни, а по случай днешния празник на най-великия футболист в историята на България, играчите от настоящия тим на червените отправиха специален поздрав в сантиментално видеопослание.

Пожелаваме на Христо Стоичков здраве, щастие, късмет и още много лични и професионални успехи!

Ето какво написаха от ЦСКА 1948:

Камата на 55!

Днес рожден ден празнува великият Христо Стоичков!

Стоичков е единственият българин, печелил Златната топка. Носител и на Златната обувка на Европа. Трикратен шампион с ЦСКА. Четири пъти е вдигал Купата на България и веднъж Суперкупата.

С екипа на Барселона се превръща в разпознаваема българска футболна марка по целия свят. Триумфира с пет титли на Испания, Купа на европейските шампиони, Суперкупа на Европа, четири Суперкупи на Испания, Купа на краля, Купа на носителите на национални купи.

Играе още за Юрий Гагарин, Хеброс, Парма, Ал Насър, Кашива Рейсол, Чикаго Файър и ДС Юнайтед.

Част от Златното поколение на България, което достига до полуфинал на световното първенство в САЩ през 1994 г., а острието печели голмайсторския приз от турнира с шест гола. За "лъвовете" има 83 мача и 37 гола.

Клубът му пожелава здраве, вдъхновение и много щастие с любимата игра!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички