Стилиян Петров събира световни звезди в благотворителен "Мач на надеждата"


Стилиян Петров събира световни звезди в благотворителен "Мач на надеждата"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4240 0

Бившият български национал Стилиян Петров обяви, че организира благотворителен мач под името "Мач на надеждата". Той ще се състои на 6-и септември от 17 часа на Националния стадион "Васил Левски", като в него ще вземат участие звезди от световния и български футбол

Звездните участници

Стенли разкри само треньорите и по пет имена от отбор, като всички участници ще бъдат обявявани поетапно. Треньор на българския отбор ще бъде Димитър Димитров – Херо, а на световния – Мартин О’Нийл. За българския отбор участие ще вземат Стилиян Петров, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров и Мариян Христов. За световния отбор първите обявени играчи са Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич.

"Тези хора, с които съм играл, сме водили битки на терена. Всички тези звезди си дават времето да дойдат и да направят едно голямо шоу за българския народ. Аз и моето семейство преминахме през всичко това и искаме да помагаме на хората, които се борят също с болестта. Билетите вече са в продажба и всеки може да си закупи и да бъде част от този ден. Това ще бъде едно голямо благодаря към всички вас. От едно семейство, на което вие дадохте подкрепа да мине през тези трудни моменти", сподели Петров.

Всички средства ще са за благотворителност

Той подчерта, че всички събрани средства ще бъдат дадени за благотворителност. Ще бъдат разпределени между различни болници и хора, които имат нужда от трансплатация. "Исках да се отблагодаря на българските фенове, които са следели моята тежка битка и са ми помагали. Това ще бъде невероятен момент за мен, в който ще ви се отблагодаря. Един такъв мач ще даде шанс и надежда на хората, които се болят с тази коварна болест. Това, което ще направим, ще даде кураж и упора на хората, които се борят с болестта. В мача ще участват редица звездни имена от световната сцена".

"Звездите не бяха проблем да се съберат, екипа е малко проблем. Аз лично два такива мача съм организирал, в чужбина. Но очаквам много повече този мач, защото съм българин, защото съм минал през тези моменти като българин. Като организация не е лесно, реакцията е много добра. Желанието е много добро. Някои дори вече тренират, други казват, че ще се качват на Белмекен. Всеки очакват мача, защото е с кауза. Един празник за една невероятна кауза.

Всеки отбор ще бъде от по 20 човека. Доста от българските и световните звезди се поддържат. Стоичков ще тренира от един път седмично на три. Повечето са в много добра кондиция. Ще направят и едно шоу за феновете. Подготвили сме много изненади, феновете ще имат шанс да се видят с тези световни звезди. Журналистите ще имат достъп. Следващите имена също ще бъдат интересни. Те ще бъдат обявявани на всеки две седмици, за да има прозрачност пред българските фенове", допълни още той. Както е известно, Стенли е в екипа на Димитър Бербатов, който атакува президентското място на БФС. Наскоро Стилиян Петров отново атакува родната централа заради финала за Купата на България и малкия брой фенове.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички