„Явно са пропуснали да ви го съобщят или са ви го спестили“! Стилиян Петров с послание към президента Румен Радев (ВИДЕО)


„Явно са пропуснали да ви го съобщят или са ви го спестили“! Стилиян Петров с послание към президента Румен Радев (ВИДЕО)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2956 0

Бившият капитан на националния ни отбор па футбол Стилиян Петров отправи послание към президента Румен Радев. Легендата на футбола ни го направи, след като след като държаният глава откри информационния ден „Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности“.

Припомняме, че Петров е част от екипа на Димитър Бербатов, който се бори  за президентския пост на БФС.

Ето го посланието на бившия капитан на националния ни отбор по футбол:

„Добър вечер, г-н Президент,

С голям ентусиазъм и огромно очакване чаках да чуя вашите мнения, визия и донякъде - заключение за бъдещето и евентуални промени в българският спорт като цяло. Единна работа и обмен на идеи. Нашите бъдещи успехи като спортна нация. Иновативната концепция, за която споменавате. Всичко, казано от вас, звучи в тон със световно успешните иновативни модели на ръководене и работа.

НО!

ЕДНО ГОЛЯМО, РАЗОЧАРОВАЩО "НО"!

Ще изкажа само лично мнение за футболната иновативна и отлично ръководена организация на БФС!

Организация, управлявана от зависимости и липса на доверие от 99.9% от населението.

Организация, даваща приоритет на личната изгода пред благосъстоянието и етичните кодекси, които трябва да поддържа.

БФС изпитва липса на доверие поради неуспеха на организацията да поддържа честност, почтеност и прозрачност в своите действия, стратегии и комуникации във всеки процес. В резултат на това част от неговите служители са създали навици на репресии и задкулисни прийоми на ръководене. През последните няколко дни излязоха доста обикновени хора, родители клубове и треньори. Със зов за помощ от всички хора, обичащи спорта и защитаващи интереса на нашите деца. Явно това са пропуснали да ви го съобщят или са ви го спестили. Не успях да го чуя като забележка или намек, че се следи всичко, случващо се в спорта

Липса на знания също могат да заличат казаното от вас за иновативния (модерен) процес на действие за по-добро бъдеще. Лошото вземане на решения и липса на култура през последните над 15 години изоставя нашият най-популярен спорт от реалните постижения и развитие като спортна нация.

Нека обобщя по същество какво означава нашата мила футболна организация. Нещо спестено от доста министри. (ЗАЩО ЛИ?Надявам се ще си отговорите на този въпрос).

Отличен и проспериращ ръководен орган, насърчаващ зависимостта и недоверието в своите редици, води до ниско обществено уважение, опетнена бизнес репутация и стагнация на развитието във всяка сфера.

Неконкурентоспособна и по-малко способна организация, която не може да се адаптира към бъдещи бизнес модели, промени и независимост.

Надявам се, че ще си сравните анализа и мненията на вашите съветници с моето.

Поздрави и до скоро, г-н Президент!

СП".

А ето и подробности от въпросния форум, на който участва и Румен Радев.


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от БАЛКАНИ

Сценарият с двете ЦСКА напът да се повтори в съседно на България първенство

Румънският футбол е напът да повтори неприятно постижение на българската Първа лига. Става въпрос за прецедента...

Реклама
Най-четени новини

виж всички