Според Венци Стефанов: БФС няма да лъже и хитрува за нов президент - друг ще го прави


Според Венци Стефанов: БФС няма да лъже и хитрува за нов президент - друг ще го прави
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

960 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори след заседанието на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС). Както е известно, на него бе определена дата през месец март догодина за извънреден конгрес.

На него ще бъде избран нов президент на централата след оставката на дългогодишния такъв Борислав Михайлов. При последния такъв имаше обвинения към родната централа за манипулации и натиск, но според Стефанов на този конгрес няма да има нечестни прийоми от БФС. Той обаче вярва, че "шикалкавене може да има от други".

"Имам фаворит за шеф на БФС, но няма да го кажа, за да не изгори. Живеем в демократична държава, всеки може да се кандидатира и няма да сбърка. Пепи (бел. ред. - Петър Величков) искаше нещо да прави, някакви писания, вписвания. Най-добрият вариант беше на 15 март да се направи Конгрес, хората да са спокойни. Клубовете да си избират. Ако някой иска да прави шикалкавене, няма да е от БФС.

Кандидати за слава много има. Казал съм, че ще подкрепя Стилиян Петров? Стилиян може да се кандидатира, а дали ще бъде избран никога не съм казвал. Много е важно този, който ще се кандидатира, да даде програма и екип, с който ще работи. Сам човек само за тоалетната става.

Специално във футбола, аз помня от по-предишни години, имаше един президент, който се казваше Иван Славков, който не седеше в БФС, но националите биеха, с корифеи като Иван Вуцов нещата вървяха. Да се намали броят на чужденците, категорично, ако искате да имаме национален отбор и други като поколенията, които ни радваха. Какъв ще бъде форматът, има много варианти" - сподели Стефанов относно БФС.

Венцеслав Стефанов жегна ЦСКА и Лудогорец

Освен това той коментира последните срещи на "белите". От една страна заяви, че "младите български играчи" на отбора му не отстъпват на "чужденците от ЦСКА и Лудогорец", а от друга отново се оплака от съдията срещу "армейците".

"Последните два мача, които игра Славия, те май станаха три, играхме с отбори, които преливаха от чужденци, а нашите български деца с нищо не им отстъпваха. Не да се слагат унгарци, патагонци за шефове на съдиите, не знам защо смениха съдията на вчерашния мач в последния момент. Не знам кой е бил.

Вчера, ако гледахте мача внимателно, видяхте, човек до мен засече, че 26 минути се игра футбол второто полувреме. Защо бе? Защото съдията си бъркаше в носа и правеше услуга на тези, които лежаха. Незаслужена беше победата на ЦСКА вчера, с нищо не ни превъзхождаха, съдията слугинстваше" - каза още Стефанов.

След мача с ЦСКА пък Венцеслав Стефанов се заяде с журналистка и заговори за порно, цирк и смешен съдия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички