Стилиян Петров: Краят се вижда, българският футбол вече иска да се развива


Стилиян Петров: Краят се вижда, българският футбол вече иска да се развива
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2907 0

Бившият футболист и капитан на националния отбор на България Стилиян Петров изрази мнение, че краят на управлението на Борислав Михайлов е близо, а ръководството на БФС е изнервено и прави много грешки.

"Когато започнахме тази битка, имаше хора, които ни предупреждаваха, но това няма да ни спре. Ние имаме желанието да помогнем на българския футбол да се модернизира. Нашите знания и опит са на база съвременните тенденции в световния футбол. Всички забравят, че за вината на треньорите, за съжаление, федерацията е отговорна за обучението на треньорите, на всяко едно ниво. Вината е в клубовете, федерацията управлява първенството. Тя може да насърчи тези процеси. Обвини се и правителството. Всяко едно правителство инвестира в проекти, които са положителни за всяка една страна. Федерацията носи вина за тези проекти. Футболът е най-популярният спорт. Правителството знае, че спортът трябва да се подкрепя, но явно няма доверие в това ръководство. Те не осъзнават, че се провалят. Те не поемат отговорността, защото няма да променят нищо занапред", обясни Петров в интервю за Спортното шоу на Дарик радио и отсече:

"Това не е начинът за развитие на българския футбол. Това е остаряла система от 90-те години. Краят му се вижда. Клубовете са смели. Ние ще ги гоним до последно. За да върви и прогресира една система, трябва да знаеш истинските проблеми. Те нямат знанията и кадрите да изпълнят тези неща. Всички тези обвинения, че нямаме опит и не знаем, те дават нашите продължения. Те дават нашите модерни и готови за изпълнения проекти. Това е най-смешното".

"Ние не се борим за футболните неща и това е най-големият проблем. Ние не се борим с футболните неща", продължи Петров. "Футболните неща са лесни, няма да открием топлата вода. Ние се борим с една закърняла система, която работи по начин, по който всички ние не искаме да работи. Ние искаме да работим за марката футбол. Феновете нямат вяра в българския футбол. Националният отбор вече не играе в София. Нямаме инфраструктура, нямаме треньори. Аз знам какво им е на тези момчета, млади момчета. Тези момчета са без самочувствие".

"Краят се вижда. Те са изнервени. Правят много грешки. Хората вече проглеждат изцяло колко е закърнял българският футбол", допълни още бившият халф на Монтата, ЦСКА, Селтик и Астън Вила.

"Ние ги оставяме да работят по този начин. Тези хора са свикнали никой да не ги притиска. Решението е много ясно. Федерацията е органът, който трябва да ръководи тези процеси. Те трябва да са хората, които да дават насоката. Никой не ги притиска, никой не ги подлага под напрежение и си правят, каквото искат. Българският футбол вече иска да се развива. На българския футбол вече му писна и се умори да не гледа футболните си таланти в най-големите първенство, българските отбори да не играят в европейските клубни турнири на най-високо ниво. Тези хора трябва да се извинят публично на българския футбол и най-вече оставка, това, което търсим", завърши Стилиян Петров.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Какъв съвет даде Лъчо Танев на БФС!?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички