СК към БФС подобрява работата на реферите с ВАР, Виктор Кашай с ръководна роля


СК към БФС подобрява работата на реферите с ВАР, Виктор Кашай с ръководна роля
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

696 0

С публикация в официалния си сайт, от Българския футболен съюз информираха, че по време на паузата в клубния футбол Съдийската комисия е провела семинар за подобряване на работата на родните рефери със системата ВАР.

На 25 и 26 март на базата в "Бояна" са се състояли "практически и теоретични занимания съгласно изискванията на ФИФА", а събитието е включвало "сесии с VAR симулации с участието на водещи арбитри от Първа професионална лига, сред които Станислав Тодоров, Ивайло Стоянов, Димитър Димитров, Иво Андреев, Волен Чинков, Владимир Вълков, Георги Гинчев, Георги Давидов, Димо Димов, Ивайло Ненков, Християна Гутева и др., както и на над 20 асистент рефери".

Допълва се още, че съдиите са били подложени на "фитнес тестове и писмени изпити по VAR протокола", а целият семинар е бил ръководен от самия председател на СК - Виктор Кашай!

Ето какво гласи цялата публикация на БФС:

"Съдийската комисия към БФС използва паузата във вътрешния шампионат, за да проведе семинар за подобряване на подготовката на родните футболни рефери със системата VAR.

На 25 и 26 март в Национална футболна база „Бояна“ се състояха практически и теоретични занимания съгласно изискванията на ФИФА за тренировка и обучение на съдии и асистенти, участващи във футболни срещи с използване на системата VAR.

Двудневният семинар включваше сесии с VAR симулации с участието на водещи арбитри от Първа професионална лига, сред които Станислав Тодоров, Ивайло Стоянов, Димитър Димитров, Иво Андреев, Волен Чинков, Владимир Вълков, Георги Гинчев, Георги Давидов, Димо Димов, Ивайло Ненков, Християна Гутева и др., както и на над 20 асистент рефери. Заниманията бяха ръководени от основните съдийски инструктори към СК като Радан Мирянов, Николай Йорданов, Милко Николов, Веселин Мишев и др.

Програмата включваше и 12 сесии от симулативни инциденти, както и кратки мачове с участието на юношеските отбори на Локомотив (София) и РМФ София, организирани за млади и обещаващи съдии, чиято цел е да получат разрешение на участие в мачове с използване на системата VAR.

Освен практическите занимания чрез симулативните ситуации на терен, реферите бяха подложени още на фитнес тестове и писмени изпити по VAR протокола.

Семинарът бе ръководен от председателя на СК Виктор Кашай и с участието на цялото ръководство на Комисията".

*Четете всички последни новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички