Лъчо Танев посъветва БФС да въведе специална наредба за български играчи в Първа лига


Лъчо Танев посъветва БФС да въведе специална наредба за български играчи в Първа лига
Снимка: CSKA.bg

2983 0

Футболният агент Лъчезар Танев смята, че БФС трябва да наложи някои решения по категоричен начин, ако иска българският футбол да тръгне нагоре. Едно от тях е налагането на български футболисти в отборите.

Промяна в наредбата, която задължава български играчи да играят цял мач

"Българският футболен съюз трябва да задължи отборите да залагат на български футболисти. Ако трябва ще се промени наредбата, отборите ще бъдат задължени поне трима – четирима българи да играят пълни 90 минути. Отборите могат да си подписват колкото искат с чужденци, но на терена да има четирима българи. Толкова ли е сложно това нещо да се реши по наредба?", заяви Танев пред БНТ.

"Концепции, начин на работа – иска се търпение. Ще се вземат кадърни специалисти от чужбина, които ще обучат българските треньори и след четири – пет години ще дойде промяната. Това нещо бе пред осъществяване преди Боби Михайлов да бе принуден да си подаде оставката през 2019 година“, заяви Лъчезар Танев. Наско Танев обясни и как е помогнал за един трансферните удари на Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички