Стилиян: Мислех си, че никога повече няма да видя България


Стилиян: Мислех си, че никога повече няма да видя България

2310 0

Когато ме диагностицираха с левкемия, не знаех, дали ще имам възможност някога отново да се прибера в България, обяви Стилиян Петров пред родните медии.

Бившият капитан на националите се завърна у нас след продължително отсъствие. Стилиян е посланик на Евро 2015 за юноши до 17 години, което стартира в сряда у нас, когато от 19,00 часа българските таланти се изправят срещу Хърватия на ст. "Берое" в Стара Загора.

"Много се радвам отново да бъда сред вас. Днес, след 3 години и половина отсъствие, но според обстоятелствата, и то наложителни, не можех да се прибера, сега вече съм тук. Благодаря на целия български народ за подкрепата. Това бяха много тежки 3 години и половина, но се радвам, че след толкова дълго отсъствие вече съм у дома. Качих се с усмивка в самолета", започна Петров.

Той разказа за тежката битка, която води с болестта и заяви, че най-хубавата новина за цялото това време е, че отново е здрав. Стенли назова и най-тежкото нещо за него - моментът, когато в продължение на седмици не е можел да вижда двете си деца.

"Получих подкрепа отвсякъде и най-вече от съпругата ми, която беше 24 часа до мен. В една битка или оцеляваш или не успяваш. Първата година бе най-тежката. Една година, в която аз непрестанно бях в болница. Понякога със седмици не успявах да видя децата си. Щастлив съм, че имам такава съпруга. Тя остави всичко на заден план. Когато минаваш през такава битка, много неща ти минават през главата. Живеех ден за ден", спомни си Петров.

"Преди четири седмици излезе последният ми резултат от костния мозък, вече няма и следа от левкемията и вече мога да кажа, че съм здрав. Това е новината, която не мога да опиша. Когато започнах лечението ми казаха, че ще бъде дълго и трудно. Тази левкемия се среща предимно при деца и възрастни. Това наложи лечението при мен да премине по различен начин. Това, че бях с отлична физическа подготовка, също ми помогна", похвали се той.

"В последната една година започнах да тренирам повече. Качих 39 килограма по време на лечението, което не е много приятно. Опитвам се да се върна поне малко към предишната форма, която бях. Това не е лесно, защото стероидите още ми влияят", каза още Стилиян.

"Радвам се, че съм едно от лицата на това европейско първенство за юноши. За мен е чест да съм тук. Искам всички да имат позитивно мнение за нас като нация, като страна и като футболни таланти. Дано момчетата осъзнават каква възможност им се предоставя и то в България пред собствена публика. Това е много важна крачка в тяхната кариера към професионалната кариера", завърши Петров.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички