Боби Михайлов награждава Стилиян с "Клуб 100"


Боби Михайлов награждава Стилиян с "Клуб 100"

1470 0

Стилиян Петров ще бъде награден от Борислав Михайлов по време на откриването на европейското първенство за юноши. То ще бъде на 6 май в Стара Загора.

Стилиян най-накрая ще получи членството си в "Клуб 100", който бе направен по личната идея на президента на УЕФА Мишел Платини за всички футболисти, които са достигнали толкова мачове в националните отбори на страните си. За да бъде по тържествено, наградата се получава лично от член на изпълкома на евроцентралата, какъвто е Михайлов. Плакетът и стилната шапка очакваха близо 3 години бившия капитан на националния ни отбор в БФС заради битката му с левкемията.

По ирония на съдбата Борислав Михайлов и Стилиян Петров са единствените футболисти на България, които са изиграли 100 мача за националния тим. Вратарят първи постигна това, като прекрати кариерата си след 102 среши с държавния тим. Бившият халф на Монтана, ЦСКА, Селтик и Астън Вила след това подобри рекорда му и го докара до 109 мача.

Стилиян се прибира за първи път в България, след като пребори левкемията, на 4 май. Той ще даде пресконференция след кацането си, като се очаква това да стане в ранния следобед. На 6 май открива европейското първенство, на което е патрон, след което се прибира в Англия, за да продължи битката за титлата със своя Уичъл Уондърърс. Има голяма вероятност Стан да се върне и за финала на юношеското първенство, който е на 22 май на стадион "Лазур" в Бургас, пише "24 часа".

След това отива на почивка със семейството си в Турция. През лятото обаче планира да се прибере за по-дълъг период в България, след като доскоро му бе забранено да се качва на самолет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички