Том Клевърли: Стилиян Петров е идол, брилянтен е


Том Клевърли: Стилиян Петров е идол, брилянтен е
Снимка: Getty Images/Guliver

1581 0

Халфът на Манчестър Юнайтед Том Клевърли, който играе под наем за Астън Вила, се оказа голям фен на българската легенда на клуба Стилиян Петров. За това призна самият футболист.

"Стилиян Петров е един от най-добрите играчи на Вила, срещу които съм играл. Страхотно е да работя с него на "Бодимор Хийт". Спомням си един мач срещу него, докато бях в Уигън, а Стан беше в сърцето на халфовата линия на Вила. Мачът завърши 1:1 и по ирония на съдбата Н'Зогбия вкара гола за "Латикс". Ашли Йънг се разписа за Вила от пряк свободен удар. Аз играех по левия фланг на полузащитата и се изправих срещу Кайл Уокър", спомня си Клевърли пред официалния сайт на клуба.

"Не ти трябва да бъдеш гений, за да видиш колко добре играе Стан. Той е много умен играч, притежава голяма техника и е страхотен лидер, чудесен капитан", каза още халфът.

"Можете да го видите с какво желание работи във Вила сега. Любовта му към клуба проблясва, когато той е на тренировъчното игрище. Страхотно е да го гледаш наоколо. Той е прекрасно момче, нещо, което всеки ми казваше преди да го срещна лично. Като го срещнеш лично, осъзнаваш, че е истински човек, брилянтен, глътка самочувствие е да го имаш в твоя клуб", каза още англичанинът.

Както е известно, от март Стилиян е част от треньорския щаб на Тим Шерууд. Двамата с Клевърли могат да продължат съвместната си работа, ако Вила привлече за постоянно халфа, каквито намерения сподели мениджърът на бирмингамци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички