Софийският градски съд се произнесе и по исковата молба на Румян Вълков срещу вписването на Михаил Касабов


Софийският градски съд се произнесе и по исковата молба на Румян Вълков срещу вписването на Михаил Касабов
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

678 0

От екипа на Димитър Бербатов съобщиха с публикация в социалната мрежа Facebook, че Софийският градски съд е прекратил и производството по исковата молба от члена на Изпълкома на БФС Румян Вълков срещу вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър!

От СГС са констатирали, че искът е недопустим. Преди броени дни същото се случи и с този на Димитър Георгиев, което означава, че сега се чака произнасяне и по исковите молби на Емил Костадинов и Йордан Лечков.

Още: "Ако не гласуват за промяна - значи ги е страх" - кандидат за президент на БФС се обърна към клубните босове и футболните фенове

"Както вече обявихме, Борислав Михайлов и обкръжението му заблуждават всячески обществото с оставката на Михайлов и тяхната единствена цел е той да остане на власт, след като предстоящият конгрес отново бъде обжалван от тях", напомниха Бербатов и компания и заявиха, че "въпреки всички машинации от Михайлов и кликата му, това е решението, основано на закона и устава".

Ето какво гласи цялата публикация на "Р-Еволюцията е тук":

"Софийски градски съд прекрати производството по исковата молба от члена на Изпълнителния комитет на БФС Румян Вълков срещу вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър като изпълняващ длъжността президент на футболния съюз.

Съдът се произнася, че искът е недопустим!

СГС вече прекрати производство и по исковата молба на Димитър Георгиев.

Още: "Поради голямата ми уста": Йордан Лечков обясни защо няма да се кандидатира за президент на БФС

Както вече обявихме, Борислав Михайлов и обкръжението му заблуждават всячески обществото с оставката на Михайлов и тяхната единствена цел е той да остане на власт, след като предстоящият конгрес отново бъде обжалван от тях.

Най-напред заявка за това даде Димитър Георгиев, който на последното заседание на БФС заяви, че ще обжалва решенията на конгреса, обявен за 15 март 2024.

След това станахме свидетели на тоталната наглост и брутализъм от страна на Михайловата клика. След като избраният с пълно единодушие от Изпълнителния комитет на БФС да заеме длъжността президент до провеждане на конгреса през март Михаил Касабов беше вписан в Търговския регистър, в ход влезе тридневно изчакване за евентуални жалби.

Четирима от приелите оставката на Михайлов членове на Изпълнителния комитет и гласували за избора на Касабов - подадоха жалби срещу заличаването на Михайлов и вписването на Касабов!

Още: Касабов: При прозрачен конгрес хората ще видят, че БФС не е лоша организация

Емил Костадинов, Димитър Георгиев, Румян Вълков и Йордан Лечков, които са приели оставката на Михайлов, гласували са за избора на Касабов и са се подписали, пуснаха жалби в СГС срещу вписването на Касабов!

Както съобщихме, практиката на СГС в последните две години е да постановява, че решенията на Изпълнителния комитет на БФС са НЕДОПУСТИМИ ЗА ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД СЪДА и могат да бъдат обжалвани само пред конгреса.

Така се стигна и до прекратяването на исковите молби от Димитър Георгиев и Румян Вълков като недопустими.

Борислав Михайлов беше заличен от Търговския регистър като президент на БФС, а Михаил Касабов беше вписан като представляващ организацията.

Въпреки всички машинации от Михайлов и кликата му, това е решението, основано на закона и устава".

Още: Дясната ръка на Боби Михайлов: Нямам за цел да ставам президент на БФС

Още: Венцеслав Стефанов с подробности за Конгреса на БФС след провелия се Изпълком

Още: Бербатов със съвет към Михайлов и Георгиев: "Концентрирайте се на танците и оставете футбола"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички