След твърдения за заплахи и подкупи в БГ футбола - член на УС на Черноморец отговаря


След твърдения за заплахи и подкупи в БГ футбола - член на УС на Черноморец отговаря
Снимка: facebook.com/Chernomorets1919

2204 0

Членът на Управителния съвет на ФК Черноморец 1919 (Бургас) Илиан Илчев поиска право на отговор по повод "неверни твърдения по негов адрес". Реакцията на г-н Илчев е провокирана от изявление на Ивайло Крушарски в столичен сайт, в което се говори за инициатива за откриване на млади български таланти, белязана от заплахи и подкупи.

Интервюто на Ивайло Крушарски може да прочетете ТУК.

SportLive публикува без редакторска намеса официалната позиция на члена на УС на ФК Черноморец 1919 (Бургас) в оставка Илиан Илчев, който е и управител на школата на клуба:

- - -

"По повод на интервюто, което е дал днес Ивайло Крушарски и намесва няколко пъти моето име, отговарям с подробности на всички лъжи.

Наистина се видях с тоя измислен герой и баба му преди 3 седмици, като срещата се състоя по молба на Митко Костов (б.р – Димитър Костов е председател на Областния съвет на БФС-Бургас). Обясняваше ми как треньори от Италия и Англия щели да провеждат тренировки на деца от различни възрасти и скаути от Удинезе, Наполи, Уест Хям, Астън Вила и други европейски отбори щели да ги наблюдават. Ставаше въпрос не за деца от школите в града, а за такива, които не тренират и щял да ги събира от училищата. Удобно спести, че таксата за участие на дете в това мероприятие, което се провежда за ден, е 100 лв.

Преди седмица ми се обади и едва ли не ми заповяда да му осигуря 30-40 топки, размер 4, и 50 топки, размер 5, както и конуси, хърдели, потници и забележете, 4-ма треньори които да проведат тренировките. Също така ми заяви, че нямало да има скаути от Италия и Англия, а само от български отбори. Искал и да наредя на треньорите да задължат децата от всички набори да участват в тези проби. Категорично му отказах и забраних на нашите треньори да задължават децата да участват. Как си представяте аз да задължа родителите да плащат по 100 лв за тази измама? Ако беше нещо сериозно аз лично щях да поема тези такси на цялата школа. После разбрах, че и другите школи са забранили да се принуждават деца да участват в тази пародия.

Нещо се е объркал тоя мушмурок с таксите, които щели сме да загубим. На първо място искам да му кажа, че ние в Бургас не взимахме такси. Таксите в школите в Бургас са по 60, а не по 50 лв. Колкото до терена, на който се проведе това нещо, той си го избра. Казах му че централния и още един са затворени за пресяване за началото на подготовката на мъжете и школата и той си избра този терен“.

Бившият защитник уточнява, че той не е бил на щатна длъжност, за да бъде уволняван от клуба. Единствено е подал е оставка от УС, която все още не е разгледана от Общото събрание, какъвто е начинът на работа в Сдруженията. И решението му е отдавна мотивирано с писмо до медиите, като няма нищо общо с въпросния маловажен случай.

„От една седмица не съм в България, но въпреки цялата пародия която сътвори се обадих да му отключат съблекалните и терена, за да си проведе мероприятието, да изкара някой лев. Че ми се вижда слабичък, да изкара нещо.

Нямам представа кой му е искал пари и го е заплашвал, със сигурност не е от Черноморец.Този мушморок се мъчи да се упражнява на гърба на Черноморец и на мой гръб, но няма как да му се получи. Съветвам го да си гледа бабата и да се хване да поработи нещо. Даже мога да ги взема да работят при мен за сезона, търсим камериерка и градинар."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички