Нова доза проблеми за ЦСКА: Младок се контузи тежко, отмениха полета на Жорди Кайседо


Нова доза проблеми за ЦСКА: Младок се контузи тежко, отмениха полета на Жорди Кайседо
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2681 0

Проблемите в редиците на ЦСКА продължават. "Армейците" съобщиха чрез клубния си сайт, че 18-годишният десен бег Александър Бучков е получил тежка травма по време на мача с Гройтер Фюрт, която ще го изпрати обратно в София. Жорди Кайседо, който трябваше да акостира в Австрия в понеделник, за да поднови тренировки с отбора пък ще се забави поради отменен полет.

Публикуваме съобщението на "червените" без редакторска намеса:

"Младият футболист на ЦСКА Александър Бучков е със сериозна травма и ще се наложи преждевременно да се прибере в София. Десният бек „извади“ рамото си при сблъсък с противников футболист на Гройтер Фюрт, а след медицинските прегледи стана ясно, че е получил разкъсване на лабрума.

Играчът ще се подложи на допълнителни изследвания и е твърде вероятно да се стигне до хирургическа интервенция.

Бранителят Енес Махмутович ще бъде пълноценен до 10 дни, след като при удар получи оток в коляното. Положителното при него е, че менискусът и кръстните връзки не са пострадали. Той ще тренира на облекчен режим и в следващата седмица ще бъде под грижите на медицинския щаб. Останалите контузени играчи продължават да наваксват и се възстановяват в планираните срокове.

Същевременно самолетни неволи споходиха нападателя Жорди Кайседо. Голмайсторът е блокиран в Панама, където е междинната му връзка за Европа. Цели 5 часа футболистът е изчаквал излитането в самолета, но в крайна сметка полетът е бил отменен заради технически проблем.

В момента авиокомпанията все още търси най-удобната възможност да пренасочи Кайседо и другите пътници към крайната им дестинация. Форсмажорните обстоятелства и часовата разлика между отделните континенти ще принудят играча да се присъедини по-късно от плануваното към отбора. В рамите на деня днес в базата в Австрия ще акостират националните състезатели Иван Турицов, Георги Йомов и Яник Вилдсхут, които от вторник по програма ще започнат тренировъчен процес", написаха "армейците".

Ето какво сподели възстановяващият се от контузия капитан на ЦСКА Юрген Матей

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички