След спорна дузпа: Арда и Ботев Враца завъртяха хикс в Кърджали (ВИДЕО)


След спорна дузпа: Арда и Ботев Враца завъртяха хикс в Кърджали (ВИДЕО)
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

2151 0

Арда и Ботев Враца завършиха наравно срещата помежду си от 28-ия кръг на Първа лига. Двата тима финишираха при резултат 1:1. Автори на попаденията бяха Даниел Генов в 58-ата минута и Радослав Цонев от дузпа в 79-ата.

Ремито не послужи на нито един от двата отбора. Врачани продължават да са близо до зоната на изпадащите, заемайки 11-ото място с 25 точки в актива си. Кърджалии от своя страна останаха на 5 от заветната 7-а позиция, осигуряваща бараж за европейските клубни турнири.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият точен удар в мача дойде на сметката на гостите. Още в 4-ата минута Антонио Георгиев си откри стрелкова позиция, но шутът му не затрудни особено Анатоли Господинов.

В 18-ата минута Даниел Генов имаше хубав шанс да открие резултата. С топка в крака в наказателното поле той взе решение да центрира ниско, вместо да стреля. Господинов обаче очакваше точно това и се протегна, за да го прекъсне.

Само секунди по-късно отново топката се озова в Генов. От границата на пеналтерията той шутира. Топката бе отбита, което наложи намесата на стража и последва корнер.

Най-добрият шанс през първото време за врачани дойде в 40-ата минута. Браян Переа си спечели топката след центриране отдясно, откривайки си удобна позиция за удар. Господинов обаче излезе навреме и неутрализира опита му за гол.

Също толкова добра ситуация се откри и пред домакините в самия край на първите 45 минути. При корнер гостите не съумяха да изчистят добре топката. Илия Юруков си спечели коженото кълбо и стреля, но то профуча на сантиметри от лявата греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна по желания начин за Ботев Враца. След страхотна многоходова комбинация Даниел Генов получи хубаво подаване отляво. Той технично прехвърли противниковия страж. Топката се отби в гредата, влезе във вратата и бе изчистена от Господинов. Последва съмнение дали тя все пак е пресякла линията, но преразглеждането отсъди гол за врачани.

В 64-ата минута Ласана Н'Диае напредна и пробва да преодолее Красимир Костов с прекрасен изтрел извън наказателното поле. Топката премина в сериозна близост от десния страничен стълб.

Арда все пак изравни резултата в 79-ата минута. Автор на гола от дузпа беше Радослав Цонев, който празнуваше и рожден ден. До наказателния удар се стигна след нарушение на Диего Фераресо срещу Тунгара. Играчът на домакините се свлече в наказателното поле леко, но достатъчно убедително за главния съдия Красен Георгиев, който посочи бялата точка.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички