Ботев Враца вече е на 102 години, клубът очаква всички фенове на стадион "Христо Ботев"


Ботев Враца вече е на 102 години, клубът очаква всички фенове на стадион "Христо Ботев"
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

2085 0

В днешния 21 април елитният български футболен отбор Ботев Враца навършва 102 години от създаването си!

С публикация в клубния сайт, ръководството на врачани призова "да се преклоним пред делото на Иван Абгузов, Тодор Орозов, Христо Лиженски, Ангел Ръчински, Нако Паунов, Никола Кунов, Герго Бойчев, които през 1921 година, на игрището на "стария пазар", учредяват СК Ботев".

В следващите редове "зелените" припомнят най-големите си успехи и напомнят, че по-късно днес им предстои мач срещу Черно море от 27-ия кръг на Първа лига, който ще стартира в 16:15 часа - "Ние ви очакваме на стадиона! С Ботевска воля, с Ботевски дух!".

Ето какво гласи целият пост на Ботев Враца

"Уважаеми Ботевци,

Днес нашият любим клуб навършва 102 години. 102 години изпълнени с футболна гордост!

Днес трябва да се преклоним пред делото на Иван Абгузов, Тодор Орозов, Христо Лиженски, Ангел Ръчински, Нако Паунов, Никола Кунов, Герго Бойчев, които през 1921 година, на игрището на „стария пазар“, учредяват СК Ботев.

Най-силният период на отбора е между 1964 и 1990 година, когато записва 26 последователни сезона в елита на България и придобива статут на традиционен клуб в българския футбол.

През сезон 1970/71 отборът стига до бронзовите медали, изпреварвайки ЦСКА и Левски и придобива право да представлява България в Купата на УЕФА, където среща Динамо Загреб.

Освен това записва два полуфинала в турнира за Купата на България през сезон 1960/61 и 1974/75, както и полуфинал в турнира за Купата на Съветската армия през 1984/85.

Днес, в деня на своето основаване, Ботев приема Черно море във важен мач от Първа лига. Срещата започва от 16:15 часа на стадион „Христо Ботев“, а ние ви очакваме на стадиона!

С Ботевска воля, с Ботевски дух!".

*Четете последните новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички