След скандал на старта на срещата с БФС, министърът отсече: Явно има основание за протести


След скандал на старта на срещата с БФС, министърът отсече: Явно има основание за протести
Снимка: БГНЕС

1612 0

В следобеда на 14 ноември започна среща между министъра на младежда и спорта Димитър Илиев, както и представители на БФС и такива на изключените 145 клуба. Още преди старта обаче се стигна до скандал.

Председателят на Аматьорската лига Румен Вълков бе призован да напусне от клубовете, което стартира неразбориите. Сред най-дейните в тях бе адвокатът по спортно право Георги Градев, който също присъства.

Все пак заместник-министърът на младежда и спорта Даниела Рашева въведе ред. Малко след това в залата влезе и министър Димитър Илиев. Първите му думи обаче касаеха евроквалификацията между България и Унгария, която ще се състои на "Васил Левски".

Ще се търси отговорност защо няма фенове на България - Унгария

Желанието на БФС е да няма привърженици, а министър Илиев сподели, че ще се търси виновника за това да няма фенове. Освен това сподели, че който има желание да протестира, явно има такова основание.

"Съжалявам, че мачът ще се играе без публика. Магията на футбола е във връзката между феновет и играта. Някой трябва да дава обяснения защо се стигна до тук. Ние ще търсим отговорност от виновните. Не може да спрем хората да протестират.

Разграничаваме се от всяка форма на обиди и расистки прояви, но който иска да протестира - явно има основание да го направи" - сподели още той. По-рано пък спортният министър излезе с извънредна разпоредба за България - Унгария.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички