Славко Матич отсече: Черно море е най-добрият отбор в България, който съм гледал


Славко Матич отсече: Черно море е най-добрият отбор в България, който съм гледал
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1124 0

Треньорът на Септември София - Славко Матич, сподели очакванията си за предстоящия двубой срещу Черно море. Пред "Тема Спорт" наставникът определи "моряците" като най-добрия отбор, който е гледал в България.

Столичани приемат на стадион "Васил Левски" опонента си в понеделник (05.09) от 17:30 ч. в мач от 9-ия кръг на Първа лига.

"За мен Черно море е най-добрият отбор в България, който съм гледал, откакто дойдох тук. Говоря за начина, по който играе футбол. Това ми мнение е още, когато дойдох в Арда. Черно море е компактен тим. Да, нападателят им Евгений Сердюк си тръгна, но въпреки това ще играят по същия начин, същата философия", заяви Матич.

"Обичат да държат топката при тях, да правят директни атаки, агресивни са. Това е отборът, който най-много прилича на нас по начина, по който действа. Удоволствие е да се надиграваш с такъв противник. Черно море е пример как трябва да се работи. Имат треньор в лицето на Илиан Илиев, който вече четири години е на поста си и резултатите се виждат. Дава му се време, поле за изява и свобода. В Европа не са открили топлата вода – най-големи успехи имат отборите, в които най-дълго са се задържали треньорите – Ливърпул, Реал Мадрид, Манчестър Сити.

В последния двубой с Ботев Пловдив влязохме много страхливо през първото полувреме. През второто имаше много прекъсвания и нерви и логично загубихме.

Ако имахме малко повече късмет в някои мачове, щяхме да имаме и повече точки. Ние обаче сме същият тим от Втора лига и надграждаме игрово", допълни още той.

Ето какво каза специалистът за новия национален селекционер на България Младен Кръстаич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички