Славия разгроми Нефтохимик и остава в елита


Славия разгроми Нефтохимик и остава в елита
Снимка: БГНЕС

1186 0

Славия си гарантира оцеляването в Първа лига, след като разгроми Нефтохимик в плейофния реванш за 11-ото място в първенството и се наложи с 5:2. Така с общ резултат 6:2 от двата мача столичани са сигурни участници в елита за сезон 2017/2018, докато „шейховете” ще трябва да играят бараж срещу третия от Втора лига – Витоша Бистрица.

"Белите" решиха нещата в своя полза още в първите 5 минути. Във 2-ата минута Георги Петков изрита топката дълбоко в половината на "шейховете", където Ивайло Димитров я продължи към Божидар Васев, а той подаде на празна врата на Сердер Сердеров за 1:0.

Само три минути по-късно Хашев си отбеляза автогол, след като Ранди Онуоха изчисти топката в неговия крак. Славия продължи да натиска своя съперник и в 17-ата минута Ивайло Димитров направи 3:0. След почивката бургазлии успяха да върнат едно попадение. Това се случи в 57-ата минута, когато Георги Хашев намали резултата.

В 64-ата минута Сердер Сердеров бе изпуснат отляво и подаде към Ивайло Димитров, който покачи на 4:1. Стефан Велев също се разписа във вратата на Нефтохимик в 72-ата минута за 5:1. Три минути преди края на срещата резервата за гостите Мариян Огнянов вкара красив гол с удар от границата на наказателното поле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички