Славия с убедителна победа по пътя към спасението


Славия с убедителна победа по пътя към спасението
Снимка: БГНЕС

1010 0

Славия победи с категоричното 3:0 Локомотив ГО в първия мач помежду им от баражите за оцеляване в Първа професионална лига. При това положение "белите" взеха сериозен аванс преди реванша в столицата и до голяма степен си осигуриха нов плейоф, в който ще имат шанса да избегнат баражите с тимовете от Втора лига.

Резултатът бе открит в края на първата част, Стефан Цанков получи топката отляво и центрира пред вратаря, където Ивайло Димитров засече с глава.

След почивката белите продължиха с по-добрата си игра.В 58' Сердер Сердеров отбеляза втори гол, като намери топката без подготовка и с мощен удар от около 15 метра заби кълбото в долния десен ъгъл на Банков.

В 62' резултатът стана класически, след като Ивайло Димитров беше намерен с хубав пас и с удар по земя отбеляза за втори път в мача. 

Реваншът е в понеделник, 22 май, от 20:00 на Националния стадион „Васил Левски”. Победителят от тази двойка ще играе в два мача срещу победителя от баража Монтана – Нефтохимик и който спечели се спасява, а загубилият отива на директен бараж срещу третия от Втора лига за място в елита. Загубилият ще играе пак срещу загубилия от Монтана – Нефтохимик и губещият изпада, а победителят отива на директен бараж срещу втория от Втора лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички