Славия и Ботев Пловдив не се победиха под дъжда в исторически мач за „канарчетата“


Славия и Ботев Пловдив не се победиха под дъжда в исторически мач за „канарчетата“
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1305 0

Славия и Ботев Пловдив не успяха да се победят в последната среща от 27-ия кръг на Първа лига. Двата най-стари клуба у нас приключиха при 0:0 под дъжда, който се изсипваше на стадион „Александър Шаламанов“ в столичния квартал „Овча Купел.

Хората на Златомир Загорчич имаха териториално превъзходство през по-голямата част двубоя, но не съумяха да пратят топката в мрежата на Хидайет Ханкич. "Жълто-черните" обаче на свой ред също профукаха няколко изгодни положения пред Светослав Вуцов. Мачът влезе като прецедент в историята на Ботев Пд, след като „канарчетата“ за първи път в 111-годишната си история излязоха без нито един български футболист в стартовия си състав.

„Белите“ стартираха ударно мача. Още в 5-ата минута Емил Стоев получи топката в пеналта, но Ханкич отрази. Последва пропуск и на бившия футболист на „канарчетата“ Кристиан Добрев, който би в ръцете на стража на гостите.

Двубоят продължи динамично и след четвърт час Бароан блесна с пропиляна отлична възможност за пловдивчани. Нападателят получи топката в пеналта, но шутира покрай целта.

Хората на Загорчич стояха по-добре не терена и направиха пореден пропуск чрез Галин Иванов в 40-ата минута.

Нещата не се промениха и след антракта. Галин Иванов отново не уцели целта. След това Светослав Вуцов отрази коварен шут на Дилан Мертенс.

В 68-ата минута Кристиан Добрев, който тормозеше постоянно защитата на гостите, нахлу мощно в пеналта на "канарчетата", но Тасев и Стоев не успяха да засекат в мрежата острото му подаване. Четвърт час преди края Людовик Соарес пробва мерника си от фал, но също неточно. 

Заключителните минути пък бяха по-силни за пловдивчани. В 81-ата минута Абдулайе Траоре се озова в пеналта, финтира защитник, но Вуцов с вещина спаси удара на нападателя. Хората на Бруно Балтазар не успяха да матират голкийпъра на „белите“ при още две ситуации.

Така двата тима поделиха точките, въпреки че се захапаха здраво под дъжда и създадоха доста положения пред всяка от вратите. Славия пропусна отлична възможност да влезе в Топ 6. Столичани останаха на седмото място с 42 точки, само на 1 зад Локо Пд. Ботев Пд пък запазва 10-ата си позиция с 29 пункта, но „жълто-черните“ вече не познават вкуса на успеха в 5 поредни срещи в шампионата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички