СК към БФС: Стоянов свири коректно на Локо - ЦСКА, нападките са неоснователни


СК към БФС: Стоянов свири коректно на Локо - ЦСКА, нападките са неоснователни

1142 0

От Съдийската комисия към БФС излязоха с изявление по повод нападките към рефера Ивайло Стоянов след мача между ЦСКА и Локомотив (Пловдив). Съдията бе критикуван от треньора на Локо - Бруно Акрапович и спортния директор Георги Иванов след мача, но най-тежки думи към него отправи президентът на Славия Венцеслав Стефанов. Той го нарече "помияр", обяви, че е класирал ЦСКА в Европа и че е поръчков съдия.

От СК към БФС написаха, че са дискутирали най-спорната ситуация в този мач - дузпата, и са установили, че ситуацията е свирена коректно от Стоянов. Те призоваха за спазване на феърплея и определиха като "неприемливи" обидните квалификации Към длъжностните лица на мачовете в първенството. Ето цялото им изявление, публикувано без редакторска намеса:

"Във връзка с изявлението на г-н Венцеслав Стефанов, че „помияр“ е класирал ЦСКА за Лига Европа, СК при БФС изразява следното становище: СК при БФС осъществява своята дейност при стриктно спазване на нормативните документи на БФС, етиката и морала.

На свое заседание на 11.07.2020 г. бе разгледана конкретната среща „Локомотив“ (Пловдив) – „ЦСКА – София“, както и ситуацията с отсъдения наказателен удар. Подробния анализ на ситуацията дава основание единодушно да се приеме, че наказателния удар е отсъден съобразно правилата на играта. Съдийската бригада е оценена коректно съобразно правилника на футболното съдийство и методиката на УЕФА. В тази връзка СК при БФС, счита отправените обвинения за допуснати грешки и преднамереност в дейността на СК при БФС за неоснователни и безпочвени.

СК при БФС призовава всички участници в първенството да спазват правилата на феърплея и да се осигурят нормални условия за протичане и приключване на първенството. Абсолютно неприемливи са отправянето на квалификации и обиди към длъжностни лица на футболните срещи в първенствата и турнирите под егидата на БФС, както и отправянето на внушения и опит за въздействие върху тях". А кой друг елитен съдия Стефанов определи като "поръчков" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички