Силен Черно море НЕ стъпи накриво във Враца и продължи щурма си (ВИДЕО)


Силен Черно море НЕ стъпи накриво във Враца и продължи щурма си (ВИДЕО)
Снимка: ПФК Черно море / PFC Cherno more

2765 0

Черно море се измъчи, но успя да вземе своето при визитата си на Ботев Враца. "Моряците" надвиха врачани с 1:0 като гост в откриващия двубой от осмия кръг на Първа лига.

Единственото попадение в срещата бе дело на Атанас Илиев. Българският национал бе точен от дузпа в 81-вата минута след нарушение срещу Исмаил Иса.

Това бе втората такава, отсъдена в полза на варненци в мача. В 14-ата минута Алварес не успя да преодолее Федерико Бариос с изпълнение на 11-метров наказателен удар.

Успехът изкачи "моряците" на първо място във временното класиране с актив от 20 точки. На точка зад тях остана Локомотив Пловдив, който в неделния ден ще мери сили с Крумовград. Врачани от своя страна заемат 12-ата позиция с 6 пункта на сметката си.

За възпитаниците на Илиан Илиев в следващия кръг предстои мач срещу Берое. Той ще се състои в петък (15.09). Играчите на Даниел Моралес пък се изправят срещу Арда на същия ден.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

*Двубоят започна с минута мълчание заради загиналото дете от академията на Дунав Русе. 

Черно море стартира чудесно и още в началните минути Исмаил Иса можеше да открие, но неговият удар от въздуха към вратата на Рубио бе спасен от стража. В петата минута пък играта бе спряна, за да могат двата тима и феновете по трибуните да подкрепят големия Петър Хубчев, който се бори с коварно заболяване.

В 15-ата минута бе отсъдена дузпа за гостите. Пабло Гарсия се нае с изпълнението, но ударът му бе спасен от Рубио. Веднага след това Живко Атанасов получи шанс за добавка, но прати топката над напречната греда. В 22-ата минута се наложи и на Дюлгеров да се намесва, отразявайки удар на Момчил Цветанов, за когото по-късно стана ясно, че е бил в положение на засада.

Силните минути за гостите продължиха и до почивката. Момчетата на Илиан Илиев наложиха своя стил на игра. В 34-ата минута Исмаил Иса отново получи шанс за гол, но ударът му бе неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част на срещата започна една идея по-равностойно. Двата тима си размениха по няколко бързи атаки в първите 5-6 минути, а врачани установиха по-сериозен контрол върху топката.

В 51-вата минута Дюлгеров дори трябваше да спаси силен изстрел от Да Слва, насочен в близкия десен ъгъл на неговата врата. Стражът плонжира и се справи.

Не отне дълго време преди Черно море отново да се установи в половината на своя опонент. Подобно на първото полувреме, "моряците" продължиха с разиграванията си около наказателното поле на врачани и опитите да преодолеят Рубио.

След 65 минути игра статистиката красноречиво говореше в полза на гостите - 67% срещу 33% притежание на топката, 11 на 3 голови положения, 44 на 11 опасни атаки, 5 на 2 изстрели в рамките на вратата и 5:0 извън нея.

В 76-ата минута сериозен карамбол в наказателното поле на "зелените" постави под напрежение Иван Дюлгеров. До удар така и не се стигна, след като на няколко пъти играчи на гостите се разминаха с топката.

Само минута по-късно Черно море сътвори изумителен пропуск. Мазир Сула стреля мощно, но Дюлгеров спаси. Топката все пак стигна до Исмаил Иса, който остана очи в очи със стража на врачани, но някак съумя да изпрати топката над вратата.

ГОООЛ! Секунди по-късно Иса успя да се реваншира. Нападателят бе препънат в пеналтерията, печелейки дузпа за своя тим. Зад бялата точка този път застана Атанас Илиев. Българският национал стреля силно, огъвайки ръцете на Рубио и пращайки топката в мрежата.

Победата изведе варненци на върха в класирането с 20 т. на сметката им. На точка зад тях, с мач по-малко, остана Локомотив Пловдив. Врачани от своя страна заемат 12-ото място с 6 пункта.

СЪСТАВИ

Ботев Враца: 34. Федерико Рубио, 4. Луиз Соарес, 3. Мартин Кавдански-К, 28. Едуардо Кунде, 23. Браян Мендоса, 18. Диого Барбоса, 7. Момчил Цветанов, 77. Стефан Велев, 9. Даниел Генов, 19. Браян Переа, 14. Марко Мажуга

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 2. Цветомир Панов, 5. Пабло Гарсия, 71. Васил Панайотов-К, 8. Мазир Сула, 11. Алекс Фернандес, 23. Едгар Пашеко, 86. Исмаил Иса

ПРЕДИ МАЧА

Черно море се намира на втората позиция във временното класиране с актив от 17 точки и само с 2 по-малко от лидера Локомотив Пловдив. При евентуална победа днес, то момчетата на Илиан Илиев ще излязат първи в таблицата.

Ботев Враца пък сложи край на серия от 4 поредни загуби в шампионата, побеждавайки Пирин с минималното 1:0 в последния кръг на Първа лига. В момента възпитаниците на Дани Моралес са 12-ти с актив от 6 пункта.

През изминалата кампания Черно море спечели и двата си мача срещу врачани - 2:1 у дома във Варна и 2:0 като гост във Враца. Главен арбитър на сблъсъка днес пък ще бъде Ивайло Ненков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички